10.6 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

Padel je mlaj …

Kameno, 10. 4. 2019 – … če smo natančni – smreka velikanka, ki je namenjena za mlaj, v sklopu prireditev Šentjurjevega 2019. Kot vsako leto je za postavitev mlaja zadolžen Matjaž Kovačič, njegova desna roka pa je bil njegov sin Tadej Kovačič. Podiranje tako velike in težke smreke pa zagotovo ni mačji kašelj, saj je pomembno, da smreka pade kolikor toliko “mehko” na tla, saj bi v nasprotnem primeru lahko odletel vrh smreke, kar bi pomenilo, da ni več primerna za mlaj.

Iz gozda Grega Čokla, ki je drevo daroval za postavitev mlaja, je bilo potrebno izbrati ravno pravšnjo – ki je med najbolj ravnimi in dovolj visokimi. Letošnja smreka meri tri centimetre manj kot 30 metrov. Kamenčani, bilo jih je okoli 10, so velikanko spretno položili na tla in jo pripravili za transport. Na star način pa jo bodo ob pomoči še drugih društev postavili v petek ob 16:30. Vabljeni.

 

(Jure Godler)

Sorodne novice

Zagorela prva adventna šentjurska lučka

Jure Godler

Mlaj po starem tudi v Loki pri Žusmu

Milenka Blažević

30-metrska lepotica že stoji

Tjaša Ferlež

Prvomajsko lepotico dvignili pod nebo

ViP

Prejeli smo: Na Kalobju so mlaj postavili na novo lokacijo

Jure Godler

V zgodnjih jutranjih urah na Ponikvi postavili mlaj

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več