8 C
Šentjur pri Celju
26/09/2020
sentjur.net

PD Slivnica pri Celju z novim vodstvom mladine

Gorica pri Slivnici, 25. januar 2019 – Dvaintridesetič so se minuli petek na občnem zboru sestali slivniški planinci. PD Slivnica pri Celju velja za eno bolj aktivnih (planinskih) društev v občini; številne dejavnosti – vključujoč vse starostne skupine – vsako leto občnemu zboru odmerijo zavidanja vredno minutažo.

Uvodoma je zbrane nagovoril predsednik društva Silvo Užmah, vajeti pa so nato prevzeli delovno predsedstvo in predstavniki odsekov – vodniškega, mladinskega, turnokolesarskega, markacističnega odseka varstva gorske narave, odborov in predsednika. Vsi so delo v minulem letu ocenili za uspešno, želijo pa si ponovno vrnitev na tekmovanje Mladina in gore, ki so ga po sili razmer letos izpustili, sanacijo dela poti S klopce na klopco ter na izobraževanje poslati še kakšnega člana. Predsednik Užmah je v nadaljevanju člane opozoril na novost pri članarini. Planinska zveza Slovenije se je le-to izjemoma letos odločila zvišati za 1€ in tako pomagati pri ponovni izgradnji pred poldrugim letom zgorelega doma na Korošici.

Mladinski odsek z novim vodstvom

Letošnji občni zbor je zaznamovala tudi menjava v mladinskem odseku. Odsek opravlja izjemno pomembno nalogo uvajanja mladih v planinstvo. Več kot uspešno ga je zadnja leta vodila Nuša Verdev, ki ga pa je zaradi obveznosti vodenje predala Janezu Palčniku ml.

Po pozdravu planinskih društev od blizu in daleč je spregvoril še sekretar PZS in nekdanji predsednik PD Slivnica pri Celju Matej Planko. Predstavil je Sklad Okrešelj, ki v spomin na najhujšo nesrečo gorskih reševalcev na slovenskem zbira denar za financiranje gorske reševalne dejavnosti pri nas. (ViP)

Program izletov društva si lahko ogledate na strani www.pdslivnica.com.

Sorodne novice

S Konečke planine do Guzejevih pečin

Jure Godler

Na čelu slivniške planinske četice še naprej Silvo Užmah

ViP

Aco Pepevnik v Karničarjevih čevljih

ViP

Triindvajsetič prehodili poti (domače) krajevne skupnosti

ViP

Slivniški planinci praznovali 30 let

Jure Godler

Planinski večer tokrat z zvezdami minulega poletja

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več