14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

PGD Dobje slavilo dvojno zmago

Dole, 2. 8. 2014 – Tradicionalno meddruštveno gasilsko tekmovanje moških in ženskih članskih ekip pri gasilskem domu v Dolah izvedejo vsako leto v začetku avgusta. Tokrat je tekmovanje potekalo v naslednjih tekmovalnih disciplinah: vaja z motorno brizgalno po pravilih CTIF suha izvedba, hitra mokra vaja »LÖSCHENGRIFF« s sedmimi gasilci. Obe tekmovalni disciplini se izvajata in točkujeta ločeno.

Suha vaja

V obeh disciplinah je potekalo tudi tekmovanje za prehodni pokal KS Blagovna, ki ga prejme ekipa z najboljšim rezultatom v posamezni skupini. Najprej so razglasili rezultate v suhi vaji. V kategoriji članic je pokale podeljeval predsednik PGD Lokarje Jože Županc, pri podelitvi pa je tudi sodeloval podpoveljnik PGD Lokarje Andrej Županc. V kategoriji članic so zmagale gasilke PGD Šentjur pred gasilkami PGD Kalobje in PGD Dobje.

V kategoriji članov je tekmovalo sedem ekip. Pokale in priznanja je podelil predsednik KS Blagovna Anže Rezar. Zmagala je ekipa PGD Ponikva pred ekipo PGD Dramlje in Latkovo vasjo. Predhodni pokal v suhi vaji so prejeli člani PGD Ponikva, podelila pa sta ga župan občine Šentjur mag. Marko Diaci in predsednik KS Blagovna Anže Rezar.

Dobjani in Dobjanke v mokri vaji

Sledila je še podelitev v disciplini mokra vaja. Pokale je podelil poveljnik PGD Lokarje Franc Korenjak. Razlike med ekipami, katerih čas so merili na novi elektronski napravi PGD Lokarje, so bile zelo majhne – merjene v stotinkah sekunde. Med gasilkami so vajo najhitreje opravile gasilke PGD Dobje, pred Planinčankam in Ponkovljankami. Razlika med prvima dvema ekipama pa je bila le 7 stotink sekunde.

Kakor tudi gasilke se je v članski kategoriji med seboj pomerilo tudi 12 moških ekip. Ponovno so bili le za 1 stotinko sekunde s časom 18:20 najhitrejši gasilci PGD Dobje pred gasilci PGD Planina pri Sevnici. Tretji so bili gasilci Gorenja pri Zrečah, ki so ponovno le za eno stotinko sekunde zaostali za Planinčani in dve sekundi za Dobjani. Prehodni pokal v kategoriji hitra mokra vaja so prejeli člani PGD Dobje.

V imenu občine Šentjur je vsem tekmovalcem in organizatorjem čestital župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, ki je ob enem pozdravil tudi goste iz Nemčije. Prav tako je vsem dobitnikom čestital predsednik KS Blagovna Anže Rezar. Za zaključek vaj se je vsem zahvalil še poveljnik društva PGD Lokarje Andrej Županc. Po končanem uradnem delu je sledila gasilska veselica z ansamblom Donačka, na katero je prišlo preko 2000 obiskovalcev. (V. A.)

Sorodne novice

V PGD Lokarje stavijo tudi na gasilska tekmovanja

Tjaša Ferlež

Proslavili uspehe mladih lokarskih gasilcev

Tjaša Ferlež

Evakuacija POŠ Blagovna

Tjaša Ferlež

Tradicionalna gasilska vaja treh občin

Tjaša Ferlež

Novo gasilsko vozilo v Dobju bo leta 2025

Tjaša Ferlež

Drameljska gasilska veselica: Po dežju je posijalo sonce

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več