18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

PGD Planina: V načrtu je nov gasilski dom

Planina, 15. 2. 2020 – V soboto so se na rednem letnem občnem zboru zbrali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Planina pri Sevnici. Občni zbor se je pričel z ubranim petjem članov MPZ Planina pri Sevnici. Kot prvi je besedo dobil predsednik Andraž Hladin, ki je predstavil delo samega društva v preteklem letu. Planinski gasilci so svoje leto začeli s čistilno akcijo po kapelicah svetega križa. Meseca maja so postavili mlaj in na predvečer sv. Florjana obiskali svoje krajane. Žal jim je slovesnost svete maše malce pokvarilo vreme, a kot se je izkazalo, vreme ni bilo ovira za obiskovalce.

Po maši so se tako udeležili pogostitve s tradicionalnimi cvrki, ki so jih pripravili iz 1500 jajc, ki so jih dobili v dar za svoje petje. Lepo vreme, odličen ansambel, vonj po pršjačah, bogata povorka ter gasilsko tekmovanje je vsekakor pravi recept, ki je prvo septembrsko nedeljo na Planino privabil ogromno množico ljudi, ki so lahko uživali v prekrasnem popoldnevu in večeru. Ravno navdušena množica ljudi je največje plačilo za trud, ki je vložen v takšen dogodek. »Lahko se tudi pohvalimo, da se je na pretekli Angelski nedelji mudila tudi državna in občinska delegacija, ob otvoritvi prenovljenega odseka ceste Planina–Sevnica in po odzivih sodeč so bili navdušeni nad našo gostoljubnostjo. Za konec lahko povem, da je prireditev, kot jo pripravimo planinski gasilci, lahko v ponos tako nam, kot tudi celotnemu kraju,« je v svojem poročilu povedal Hladin.

Pomoč izmučenemu psu

Besedo je kot drugi dobil poveljnik Ludvik Tojnko. Predstavil je delo na operativnem področju. Uspešno so opravili vse naloge, ki so jim bile zaupane. Že kmalu v začetku leta so gasilci PGD Planina bili poklicani na nenavadno intervencijo, kjer so na pomoč priskočili izmučenemu psu v skalovju Sv. Križa. Tudi takšni intervenciji so se gasilci odzvali v velikem številu in velikodušno pomagali ujeti in izmučeni živali. Tekom leta so se izobraževali in pridobivali še dodatna znanja, ki jim bodo koristila pri njihovem delu. V poletnih mesecih je ekipa, ki tekmuje v vaji Loeschangriff, skupaj dosegla kar 11 pokalov, kar jim je v veliko veselje. Gasilci si v letu 2020 zastavljajo različne cilje, ki jih bodo uresničili tekom leta. Njihova prioriteta je, da bi uredili načrt in vso potrebno dokumentacijo za gradnjo gasilskega doma na Planini.

Priznanja in napredovanja

V nadaljevanju občnega zbora je sledila podelitev priznanj, ki jih je podelil poveljnik GZ Šentjur Martin Cmok, skupaj s predsednikom in poveljnikom domačega društva. Priznanja ali odlikovanja so prejeli Aljaž Koprivc, Martin Luskar ml., Gašper Poznič, Sabina Pušnik, Florjan Romih, Florjan Uduč, Mojca Završek, Janez Luskar, Jože Markovič, Julijana Dobršek, Franc Gračner, Janko Poljanec, Roman Pušnik, Ivan Tovornik, Jože Žibret, Jože Jazbec, Tomaž Jazbinšek, Rok Kunšek, Tomaž Rajh, Janez Luskar, Matej Robič, Peter Robič, Damjan Šeško, Martin Žibret, Slavko Uduč, Zmago Tovornik, Rok Brilej,  Matic Tovornik, Vesna Šafran, Marko Koželj in Andraž Hladin.

Sledila je beseda gostov, med katerimi sta zbrane nagovorila tudi predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej, podžupanja občine Šentjur Silva Koželj, podžupan občine Dobje Branko Uduč, predsednik KS Planina Jurij Hladin … Po uradnem delu občnega zbora so se zbrani še malo poveselili in poklepetali ter druženje nadaljevali v prijetnem vzdušju. (Tjaša Ferlež, Foto Tjaša Ferlež, Rihard Stopinšek)

Sorodne novice

Člani Balinarskega društva Grobelno predstavili odlične dosežke

Milenka Blažević

Dobro jim leži tudi kulinarika

Jure Godler

Največje šentjursko društvo z številnimi aktivnostmi v leto 2024

Jure Godler

V PGD Sveti Štefan ponosni na svoj podmladek

Jure Godler

Na Uršuli redno diši iz krušne peči

Tjaša Ferlež

Od jubilejne prireditve do festivala

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več