6.7 C
Šentjur
15/11/2019
sentjur.net

Pihalci ponovno navdušili

Priprava takšnega koncerta, kot je Božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Šentjur, zagotovo ni stvar, ki bi jo jemali zlahka. Ta tradicionalna prireditev uživa poseben status, saj organizatorjem vsako leto, kljub težkim razmeram v gospodarstvu, na 26. decembra, vedno uspe  napolniti dvorano OŠ Hruševec Šentjur. Drži, da tokrat – na tistih »manj vrednih« stolih z roba za projekcijskim platnom ni bilo gneče, ampak v dvorani pa bi težko našli kakšen prost stol.

Moč je bilo opaziti, da se je nekoč iz več kot 60-članskega orkestra število glasbenikov na koncertu precej zmanjšalo – na okoli 50, pa še od tega je bilo vsaj deset novih mladih obrazov. Pihalni orkester Šentjur pa skrbi tudi za svoj podmladek, predvsem tiste, ki obiskujejo njihovo glasbeno šolo. Tako so za popestritev koncerta poskrbeli tudi najmlajši glasbeniki 12-članskega malega pihalnega orkestra, ki jim je zaradi odsotnosti dirigenta Mateja Mastnaka dirigiral kar Jurij Hladnik, dirigent »velikih« pihalcev. V različnih skladbah so se izkazali tudi solisti, duet flavt Monika Volarič in Kaja Romih, pianistka Mojca Efrl, Peter Tovornik in drugi. Osrednji gost koncerta pa je bil Oto Pestner, ki je odpel nekaj pesmi, za večino poslušalcev mogoče še katero premalo. (J. G.)

 

Sorodne novice

Zaigrali udeleženci poletne šole

Jure Godler

Glasovirke s tolkalci opevale božič

ViP

Pihalcem je ponovno uspelo

Jure Godler

Neža Artnak druga na uličnem teku v Mariboru

Jure Godler

Dan državnosti brez presežnikov

Jure Godler

Pihalci z nadarejnim Svenom Senico navdušili

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več