8.7 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

Po dvanajstih letih vendarle zabrneli stroji

Ponikva, 26.3.2021 – Že kar nekaj časa v letošnjem letu je cesta med Hotunjem in Ponikvo zaprta, saj jo obnavljajo. Na vrsto je namreč prišla dolgo pričakovana obnove ceste, ki pelje iz doline v hrib na Ponikvo. Priprave, pogajanja in priprava terena za prenovo so trajala vse od leta 2008 pa do lanskega leta, ko so se dela dodobra tudi začela. Gre za obsežen državni projekt obnove ceste Dole–Ponikva–Loče. Trenutno pa se izvaja modernizacija obnova Graščinskega hriba (klanca). Projekt izvaja Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, ki je izvedno projekta razdelila v več etap.

Cesta je zato zaprta že kar nekaj časa in tako bo še vse do konca junija, ko naj bi uradno zaključili z deli. Trenutno je obvoz je označen in  pelje skozi Uniše, Podgaj na Ponikvo. 1. in 2. etapa projekta sta sicer vredni slab milijon evrov,  225 tisočakov je prispevala občina Šentjur, preostanek država pa je namenila država. Ob tem Direkcija za infrastrukturo prav v tem tednu zaključuje razpis za 3. in 4. etapo, ki bosta prinesli še obnovo ceste od naselja Ponikva proti Ostrožnemu. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Ponkovljani bodo le dočakali rekonstrukcijo ceste

Jure Godler

Obeta se novo krožišče

Jure Godler

Z direktorjem DRSI o pločniku Grobelno in državnih cestah v šentjurski občini

Jure Godler

Prejeli smo: Poslanka Koleša in svetniška skupina SMC za šentjurske ceste

Jure Godler

O cestni infrastrukturi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več