1.4 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Počitniški direndaj na Ljudski univerzi Šentjur

Šentjur, 7.7. 2022 – Pričetek poletnih počitnic najmlajšim prinese brezskrbnost, marsikateremu staršu pa skrb, kako bo njegov otrok preživljal svoj prosti čas. Statistika je zgovorna – vse več jih dneve preživlja neaktivno, pred mobilnimi in računalniškimi ekrani, odtujeni od sovrstnikov. Ljudska univerza Šentjur (LUŠ) želi z vsakoletnimi počitniškimi delavnicami otrokom ponuditi možnost aktivnega druženja, kreativnega udejstvovanja v lokalnem okolju in tudi medgeneracijskega povezovanja.

Otroške počitniške delavnice, ki jih vsako leto finančno podpre tudi Občina Šentjur, so bile minuli teden še posebej dobro obiskane. Vsebinsko jih je LUŠ zastavila tako, da so otroci z njimi krepili svoje motorične spretnosti, fino motoriko, kreativnost, da so delovali v javno dobro in celo razvijali svoj kuharski talent.

Plesali, ustvarjali, pekli …

V ponedeljek so v sodelovanju s Saro Tamše ter Ipavčevim kulturnim centrom Šentjur in Mladinskim centrom Šentjur (ki sta jim odstopila svoje prostore), izvedli plesno delavnico. V torek so s Kvirino Martino Zupanc porisali velike jumbo plakate na temo poletja, ki jih boste že v naslednjem tednu lahko opazovali na plakatnih mestih pred šentjursko pošto in za Podjetniškim inkubatorjem. V sredo so z bučk iz domačih vrtov spekli bučkine polpete in naredili zdrave hamburgerje, v četrtek pa se povezovali medgeneracijsko.

S članicama Univerze za tretje življenjsko obdobje Šentjur in sekcije ustvarjalk ročnih del Klepetulje – Slavko Hladnik in Gizelo Mogilnicki – so vezli prtičke in krepili finomotorične spretnosti. Ta vidik razvoja je pri marsikaterih otrocih še posebej zapostavljen. Razvoj fine motorike namreč vpliva tudi na razvoj grobe motorike in uporabo velikih telesnih mišic. Morda se vam zdi smešno, a hoja, tek in vožnja s kolesom bodo z vezenjem prtičkov lažja! Počitniški teden pa so zaključili v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja ZD Šentjur. Telovadba s kineziologinjo, sproščanje s psihologinjo in peka palačink so bile zadnje aktivnosti, s katerimi so se od otrok za nekaj časa poslovili.

Vabijo vas, da za nadaljnje aktivnosti spremljate njihove spletne, Facebook in Instagram strani. Za dodatne informacije pa jih lahko tudi pokličete ali obiščete. (LUŠ)

Sorodne novice

Ob dnevu žena tudi o položaju žensk v Indiji

Jure Godler

Na LUŠ-u z evropskimi sredstvi za program Izzivi podeželja

Jure Godler

Kulinarična delavnica s chefom Borutom

Jure Godler

Z LUŠ po nova znanja

Jure Godler

Ognjeni spektakel in druženje ob koncu leta za LUŠ

Jure Godler

Že 15. profesionalno usposabljanje pedagoških delavcev na Slomu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več