0.7 C
Šentjur
15/12/2019
sentjur.net

Podelili kar 17 priznanj in napredovanj

Lokarje, 26. 1. 2018 – Gasilci in gasilke Prostovoljnega gasilskega društva Lokarje so v prostorih društva izvedli svoj redni letni občni zbor. Pregledali so dogajanje preteklega leta, ki je bilo več kot uspešno, in si zastavili že nove cilje za letošnje leto. Po uvodnem pozdravu predsednika Andreja Županca je svoje mesto zasedlo delovno predsedstvo v sestavi Jožeta Županca, Mateja Brložnika, Petra Jagodiča in Brede Županc. Kot ponavadi je tudi tokrat predsednik društva kot prvi predal poročilo preteklega leta glede opravljanega dela znotraj društva. Poudaril je, da je za njimi kar nekaj uspešno izvedenih dogodkov. 

Predsednik je besedo predal poveljniku Klemnu Korenjaku, ki je v svojem podrobnem poročilu povedal, da so gasilci v preteklem letu imeli enajst intervencij in na njih opravili kar 112 operativnih ur. Udeleževali so se 28 tekmovanj, na katerih so dosegali dobre uvrstitve. Posebej ponosni so na ekipo članov A, ki so na državnem tekmovanju v Gornji Radgoni osvojili 6. mesto v državi. »Glede tekmovanja gasilske zveze moramo omeniti, da si naše ekipe želijo še kdaj tekmovati na stadionu v Šentjurju, kljub temu, da je bil na prejšnjem tekmovanju stadion zaseden, pa menimo, da si gasilci to zaslužimo kot ena pomembnejših prostovoljnih organizacij v občini Šentjur …«je bil v svojih besedah kritičen Korenjak. 

Kakšni so cilji? 

Še naprej si želijo, da bi v društvu vse potekalo kot do sedaj, prireditve, dejavnosti in dogodki, kot so jih vajeni. Še vedno se bodo naprej izobraževali in pridobivali nova znanja, udeleževali se bodo meddruštvenih tekmovanj in se počasi začeli pripravljati na prireditev ob njihovi 120-letnici, ki bo potekala v letu 2020.  V sklopu rednega letnega občnega zbora pa so medse sprejeli tudi nove člane, med njimi kar šest deklet in enega fanta. Tako je društvo postalo bogatejše za sedem novih članov. 

Kar pa se tiče izobraževanj v društvu, so bili precej uspešni, saj so podelili kar nekaj priznanj in napredovanj. Nagrajenci so bili: Branko Planinšek, Miha Bračko, David Tiselj, Blaž Trbovc, Breda Županc, Klemen Korenjak, Peter Jagodič, Peter Šolinc, Grega Drač, Mojca Podkrižnik, Mitja Podkrižnik, Anton Košec, Matej Brložnik, Albin Drač, Karel Jagodič, Jože Povalej in Janez Kladnik. Nagrade so podelili Aleš Guzej, Andrej Županc, Klemen Korenjakin Breda Županc. Občnega zbora so se udeležili tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, ki je tudi član gasilskega društva Lokarje, predsednik Gasilske zveze Šentjur Aleš Guzej in Župan občine Dobje Franci Leskovšek.  

 (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Na Martinovo nedeljo zagorelo v vinski kleti

Tjaša Ferlež

V soboto slavili Dobjani, v nedeljo v Ločani

Jure Godler

Slivniški gasilci na stežaj odprli vrata

ViP

Vaja Cerovec: Požar je izbruhnil na traktorju

Tjaša Ferlež

Dan odprtih vrat gasilskega doma v Lokarjah

Tjaša Ferlež

Novo vozilo dar gasilcem in celotnemu kraju

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več