24 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

“Podoknica” Gorici pri Slivnici

Gorica pri Slivnici, 22. junij 2020 – Velika želja po kulturnem udejstvovanju je v času sproščujočih se, a vendar strogih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, rodila alternativne načine kulturnih prireditev. Eni takih so tudi koncerti na daljavo, ki so se pri nas prijeli predvsem kot koncerti z obzidja šentjurske farne cerkve. Vlečna konja iniciative, JSKD OI Šentjur in vokalna skupina 7 de’ci, sta tako izvedla kupico živih in posnetih nastopov, vse v interesu približevanja kulture ljudem v nenavadnih časih.

Člani vokalne skupine 7 de’ci so se minuli ponedeljek odzvali tudi na vabilo Kulturnega društva Gorica pri Slivnici in v polegajočem se mraku krajanom iz zelenice pri cerkvi sv. Urbana ponesli domoljubne in zimzelene napeve. Krajani so se z domačih vrtov in balkonov odzvali s ploskanjem, mestoma celo vriskanjem. Lagoden način koncerta, ki je za povrh še infekcijsko varen, vsekakor velja ponesti še v kakšen kraj občine.

Sorodne novice

Jubilejni koncert ponovili še v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

Obiskali Belo krajino in našli rdečo ovco

Jure Godler

Borut Pahor, bivši predsednik, kmalu na trgu dela

Jure Godler

V soboto mladina, v nedeljo člani, članice in starejši gasilci

Tjaša Ferlež

Zbirali sredstva za kalobške orgle

Jure Godler

Tudi na krožišču obrezali potomko trte

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več