-0.8 C
Šentjur pri Celju
04/12/2020
sentjur.net

“Podoknica” Gorici pri Slivnici

Gorica pri Slivnici, 22. junij 2020 – Velika želja po kulturnem udejstvovanju je v času sproščujočih se, a vendar strogih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, rodila alternativne načine kulturnih prireditev. Eni takih so tudi koncerti na daljavo, ki so se pri nas prijeli predvsem kot koncerti z obzidja šentjurske farne cerkve. Vlečna konja iniciative, JSKD OI Šentjur in vokalna skupina 7 de’ci, sta tako izvedla kupico živih in posnetih nastopov, vse v interesu približevanja kulture ljudem v nenavadnih časih.

Člani vokalne skupine 7 de’ci so se minuli ponedeljek odzvali tudi na vabilo Kulturnega društva Gorica pri Slivnici in v polegajočem se mraku krajanom iz zelenice pri cerkvi sv. Urbana ponesli domoljubne in zimzelene napeve. Krajani so se z domačih vrtov in balkonov odzvali s ploskanjem, mestoma celo vriskanjem. Lagoden način koncerta, ki je za povrh še infekcijsko varen, vsekakor velja ponesti še v kakšen kraj občine.

Sorodne novice

Gorica pri Slivnici kmalu bogatejša za podjetniški inkubator

ViP

#koronaintervju št. 18: Klara Hrovatič, rokometašica

ViP

Z Jasno Tuta so se potepali po Francoski Polineziji

Jure Godler

Babice in dedki predstavili predmete iz preteklosti

ViP

Na Ramni rajale številne maske

ViP

Prazniku kulture posvetili recital Prešernovih pesmi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več