19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

Podpisali pogodbo o ureditvi ceste Dolga Gora–Sladka Gora

Dolga Gora, 24. 4. 2020 – V petkovem sončnem dopoldnevu so v Dolgi Gori podpisali pogodbo za ureditev lokalne ceste Dolga Gora–Sladka Gora. Po besedah predsednika Krajevne skupnosti Edija Kresnika je bil klic, da bi podpisali pogodbo, veliko presenečenje, ki je bilo v času trenutne situacije pod velikim vprašajem.

V začetku naslednjega leta

Projekt obravnava ureditev oz. rekonstrukcijo lokalne ceste Dolga Gora–Sladka Gora znotraj meje obdelave v skupni dolžini 963 m. Lokalna cesta meji z občino Šmarje pri Jelšah na vzhodu ter se vije do Gasilskega doma Dolga Gora na severu. Obstoječa cesta, ki je predvidena za obnovitev, je v asfaltni izvedbi dotrajana in močno poškodovana. V sklop ureditve obeh omenjenih odsekov lokalne ceste spadajo razširitev cest in ureditev novih voznih konstrukcij in površin ceste, prav tako ureditve odvajanja meteornih voda s ceste. Omenjena ureditvi sta tako projektirani z namenom zagotavljanja ustrezne prometne varnosti motoriziranega prometa ter zagotavljanja potrebnih kriterijev za normalno odvijanje prometa na tem delu.

Izvedena dela bo izvajalo, na javnem razpisu, izbrano podjetje KIT-AK gradnje d. o. o. iz Rogaške Slatine. Dela se bodo pričela po podpisu pogodbe in bodo predvidoma zaključena v začetku naslednjega leta 2021 oziroma še prej … Kot pravi župan mag. Marko Diaci si z izbranim podjetjem nadeja dobrega sodelovanja in korektne izvedbe, kot so pri tem podjetju že tudi vajeni.

Preventivni ukrepi

Pri podpisu pogodbe so poskrbeli za ustrezna zaščitna sredstva, tako da je vse potekalo v skladu z preventivnimi ukrepi, ki so trenutno v veljavi. Besede zahvale pa je dodal tudi predsednik KS Dolga Gora Edi Kresnik. Povedal je, da v situaciji z virusom Covid-19 si niti upati ni upal, da bi to bilo sploh izvedljivo. Ko pa je prejel klic, da bi podpisali pogodbo, pa je bilo veselje neopisno. »Vriskal sem doma, pa me je žena vprašala, če je kaj narobe z mano, ampak jaz skoraj nisem mogel verjeti. Zahvaljujem se vsem, ki so to pripomogli, da bomo letos spravili skozi ta projekt.«  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Lesni štromi pripravili svoj prvi samostojni koncert

Tjaša Ferlež

Podpisali pogodbo o sodelovanju z GZ Šentjur

Tjaša Ferlež

Mirno nedeljo začeli z gašenjem požara

Tjaša Ferlež

Kolesarski klub Atom praznoval prvo desetletje

Tjaša Ferlež

Folklorniki iz Šentjurja na pohod

Tjaša Ferlež

Hruševec bo varen pred visokimi vodami

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več