19.4 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

V zapletenih časih pogumno izpeljali Prvenstvo Slovenije

Šentjur, 18. 4. 2021 – V nedeljo je Atletski klub Asfalt Kovač Šentjur v domačem športnem parku organiziral več športnih tekmovanj. Prvenstvo se je začelo s kvalifikacijami za mladinska in članska pokalna prvenstva Slovenije, nadaljevali so s Prvenstvom Slovenije v dolgih tekih in v tekmovalni hoji. Organizatorji tekmovanja imajo s tovrstno organizacijo veliko izkušenj, saj že leta organizirajo atletska tekmovanja, vendar je bil letošnji izziv precej večji zalogaj.

Slovenija se še vedno nahaja v rdeči coni epidemije, kar je pomenilo, da je bil velik poudarek na samem preprečevanju širjenja virusa in preventivni zaščiti. Vsi tekmovalci, športni delavci, novinarji in ostali, ki so lahko stopili na atletski stadion, so morali predložiti potrdilo o negativnem testu na SARS-CoV-2, ki ni bilo smelo biti starejše od 48 ur, dokazilo o cepljenju ali potrdilo o prebolelosti, ki ni bilo starejše od šest mesecev. Da so lahko izpeljali zahtevno tekmovanje, so morali vsi predložiti eno izmed potrdil ali pa izkoristiti možnost testiranja na stadionu.

Naši s številnimi medaljami

Klub številnim preprekam so se člani AK Asfalt Kovač Šentjur lotili organizacije tekmovanja. Vodja tekmovanja je bil Rok Novak, vodja sodnikov Luka Cmok, vse niti pa je držal v svojih rokah Vlado Artnak. Šentjurske barve je branilo 17 atletinj in atletov. V okviru Prvenstva Slovenije v dolgih tekih je srebrno medaljo osvojila Neža Artnak v teku na 10 km (U20) ter bronasto medaljo Martin Artnak na 5 km teku (U16). Nehvaležno 4. mesto je z osebnim rekordom v teku na 5 km osvojil Filip Cmok (U16).

Na Kvalifikacijah za Atletski pokal Slovenije je v teku na 100 m zmagala Urška Ogrizek ter z osebnim rekordom postavila nov absolutni klubski rekord. Zmagala je tudi Altina Gashi v teku na 600 m med članicami. Odlično so klubske barve zastopali še z drugim mestom Matija Drofenik Bombač v teku na 100 m (U16), Matija Lakner in Ana Ogrizek sta bila tretja v teku na 600 m, tretja je bila tudi Nika Dolar med članicami na isti razdalji.

Od gostov sta se otvoritve osrednjega dogodka Prvenstva Slovenije v dolgih tekih udeležila tudi predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar in župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. “Čestitam Atletskemu klubu Asfalt Kovač Šentjur, da so v teh zapletenih časih pripravili in izvedli zahtevno Prvenstvo Slovenije,” je povedal Diaci, tekovalcem pa zaželel veliko športnih uspehov in dobrega počutja v naši občini. Zbrane atlete pa je nagovoril tudi predsednik AZS Roman Dobnikar: “Zelo sem ponosen, da sem danes v Šentjurju, saj atletika raste v lokalnih okolijih, pri vas pa je bila vedno v zavidljivem položaju.” Izrazil je zadovoljstvo ob delovanju domačega atletskega kluba ter poudaril, da vrednote – kot je šport za vse ljudi – prihajajo nazaj na prvo mesto. Pohvalil je tudi klub in občino, ki zmoreta delati z roko v roki, ter obljubil tudi pomoč atletske zveze pri bodočih projektih.

Nov državni rekord

Dosežen pa je bil tudi nov državni rekord med mlajšimi člani na 10.000 m, ki ga je dosegel Matija Rizmal iz Atletskega društva Kladivar Celje. V članskem teku na 10 km je zmagal Mitja Krevs iz Štajerskega atletskega kluba, šentjurski atlet Blaž Brečko pa je dosegel 12. mesto. V pri nas manj poznani tekmovalni hoji je v članski kategoriji na 10 km bil najhitrejši Anže Tesovnik iz Atletskega društva Mass. Med članicami pa je zmagala Nataša Novina iz Atletskega kluba Krka Novo mesto. (Jure Godler)

Sorodne novice

Orientacija jih je letos vodila po Planini

Tjaša Ferlež

Šentjurski vitezi – strateška igra o ponavanju občine

Jure Godler

Filipu Cmoku bronasta medalja v teku na 3.000 metrov

Jure Godler

Mladi gasilci dokazali da jim  dež ni ovira

Tjaša Ferlež

Urška Ogrizek le dve stotinki do norme

Jure Godler

Tri nove atletske medalje in dve deveti mesti med člani v Sloveniji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več