1.5 C
Šentjur pri Celju
25/10/2021
sentjur.net

Poletna šola za flavto in klarinet

Šentjur, 15. 7. 2021 – Letošnja, že peta po vrsti, poletna šola za flavto in klarinet, se je pričela v nedeljo, 11. julija, v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur z uvodnim koncertom mentorjev poletne šole: Eva-Nina Kozmus (flavta), Jurij Hladnik (klarinet), Bernard Belina (komorna igra) in Mateja Hladnik (korepeticije). Na tem koncertu so izvedli dela Mozarta, Wagnerja, Giampierija, Kummerja. Prav posebno glasbeno doživetje pa so lahko poslušalci  doživeli ob poslušanju krstne izvedbe Princesuite, ki temelji na temah opere Princesa Vrtoglavka Josipa Ipavca, ki jo je za flavto, klarinet, bas klarinet in klavir priredil domačin Peter Tovornik.

Tudi mladi

Poletna šola se je zaključila v četrtek, v IKC Šentjur, z zaključnim koncertom udeležencev poletne šole za flavto in klarinet, na katerem je sodelovalo 23 mladih glasbenikov, od tega 10 klarinetistov in 13 flavtistk. V skoraj tri ure trajajočem koncertu so se zvrstili vsi udeleženci poletne šole. Nastopili so posamično ali v komorni zasedbi. Prava poslastica za konec je bila izvedba Serenade Benjamina Ipavca, katere priredbo je napisal Bernard Belina, izvedel pa orkester poletne šole skupaj z mentorji. Vsaka izkušnja in pridobljeno znanje, ki jo mladi pridobijo na takšnih šolah, je vrednota, ki nas bogati in je dobra popotnica za nadaljnje življenje. (Maja Basle, foto: Danijel Berden)

Sorodne novice

Zaigrali udeleženci poletne šole

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več