14.7 C
Šentjur pri Celju
22/05/2024
sentjur.net

Zaključek 7. poletne šole za klarinet in flavto

Šentjur, 6. 7. 2023 – V četrtek, 6. junija, se je zaključila že sedma poletna šola za klarinet in flavto, kjer so mladi glasbeniki koristno izkoristili svoje počitniške dni. Letos je sodelovalo 22 mladih glasbenikov, od tega 12 klarinetistov in klarinetistk ter 10 flavtistk. Svoje znanje so nadgrajevali tako v solo kot v komorni zasedbi. Njihovi mentorji so bili Jurij Hladnik za klarinet, Eva-Nina Kozmus za flavto in Bernard Belina za komorno igro. V času poletne šole so imeli tudi predavanje in demonstracijo vaj fizioterapevta Jureta Bedeka.

Zaključni koncert vseh udeležencev poletne šole za flavto in klarinet je potekal v dvorani Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur. Udeleženci so skupaj s svojimi mentorji pripravili več kot 2 uri dolg koncert, na katerem je vlogo korepetitorke prevzela odlična pianistka Mateja Hladnik. Na koncu čudovitega koncerta se je predstavil še septet klarinetov Palčki, ki so navdušili s skladbo In the mood in orkester vseh udeležencev poletne šole, ki je skupaj z mentorji izvedli skladbo In gamba, katere odličen aranžma je prispeval Bernard Belina. Vsaka izkušnja in pridobljeno znanje, ki jo mladi pridobijo na takšnih šolah, je vrednota, ki nas bogati in je dobra popotnica za nadaljnje življenje. (Maja Basle)

Sorodne novice

Koncert mentorjev poletne šole navdušil

Jure Godler

Princesa Vrtoglavka v izvedbi šentjurskih pihalcev navdušila

Jure Godler

Poletna šola za flavto in klarinet

Jure Godler

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Jure Godler

Zaigrali udeleženci poletne šole

Jure Godler

Pihalcem je ponovno uspelo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več