-0.1 C
Šentjur
15/12/2019
sentjur.net

Polnoletni Sončki: Koncert tam, kjer so začeli glasbeno popotovanje

Ponikva, 5. 5. 2017 – Polnoletnost je velik življenski dogodek. Ravno takšnega pa so obhajali tudi pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Sonce. Koncert pa je na svoj humorističen način povezoval pevec Miha Kundih. Ta se je po stand-upovsko pošalil z občinstvom, ki je do zadnjega kotička napolnilo prebarvan in delno prenovljen Kulturni dom Ponikva, ni priznesel niti zborovodkinji Andreji Ocvirk. Med gledalci je še posebej lepo pozdravil atija, mamico, domačega župnika, spomnil pa se je tudi na največjo oboževalko zbora Slavo Kovačič, ki ni izpustila nobenega koncerta Sončkov. Kulturnemu društvu je predsedovala že leta 1958 in “bolj poznana Slava je samo še Slava Vojvodine Kranjske,” je nasmejal občinstvo Kundih ter nadaljeval, da se ravno zaradi nje “današnja prireditev imenuje pro-slava”. 

Sončki so se odločili, da letošnji koncert pripravijo v KD Ponikva, kjer se je pred 18 leti začela njihova skupna pot prepevanja. V svojem progamu so nanizali lepo število pesmi za dušo in ponovno dokazali, da pojejo s srcem in za občinstvo. Gosti večera so bili pevki in pevci Mladinskega pevskega zbora OŠ Blaža Kocena Ponikva. Bodoči Sončki, ki jih prav tako vodi Ocvirkova, so prikazali ubrano petje in polnoletnim Sončkom se za prihodnost ni potrebno bati. Za njimi pa so na oder ponovno stopili “ta veliki” Sončki. Na kitari in prečni flavti se je izkazal Marko Golež. Po končanem koncertu pa so obiskovalce pred vhodom v dvorano še pogostili. (Jure Godler)

Sorodne novice

Jakobčani ob bok veselici

Jure Godler

Že 20 let sončno

Jure Godler

Ko praznujeta vrtec in šola

Jure Godler

Zbor z največ nosečnicami navdušil

Jure Godler

Dobrodelni koncert ob desetletnici šole

Jure Godler

Drameljčani predstavili ipavčev zborovski opus

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več