-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

Sonce pričaralo božično skrivnost

Ponikva, 29. 12. 2022 – Zadnji četrtek v letu 2022 so se člani Mešanega pevskega zbora Sonce pod vodstvom Andreje Ocvirk odločili, da pripravijo božični koncert kar v domači cerkvi sv. Martina na Ponikvi. Koncert so poimenovali Božična skrivnost, v ospredje pa so postavili pomen božiča in prepevanje božičnih pesmi. Božič prinaša povezovanje in veselje in prav to je bil namen koncerta. Širiti radost in na usta zvabiti nasmeh poslušalcev.

Skozi koncert so se Sončki spraševali, kaj zares pomeni božič, kakšen je njegov pomen in kaj zares med ljudi prinašajo božični prazniki. Razmišljanje pa so povezali še z zapetimi skladbami tako v domačem kot tudi angleškem jeziku. Na klavirju je Sončke spremljala Anja Brečko, za instrumentalno spremljavo na kitari pa sta poskrbela Jan Kolbič in Roman Ocvirk. Pri njihovem bogatem programu pa so sodelovali tudi nekateri solisti Larisa Špur, Mojca Podkrižnik in Mitja Podkrižnik, ki so koncert še dodatno popestrili.

Na flavti sta moči združili mladi flavtistki Mija Dečman in Marija Klančar pod vodstvom Marka Goleža, na klavirju pa jih je spremljala Andreja Ocvirk. »Če me danes vprašate, kaj je božič, lahko ponosno rečem: »Zdaj vem!« To ni samo božiček in niso le darila. Božič je v resnici veliko več. Radost, mir, toplina, medsebojna povezanost, občutek pripadnosti. Največja božična skrivnost pa je tisto najpristnejše človeško čustvo, ki ga vsi poznamo, a ga prevečkrat jemljemo za samoumevno. Ljubezen. Vse to je božič zame,« je za konec koncerta razkrila voditeljica Nika Zabukovšek. MePZ Sonce pa ni uspel na lica zvabiti le zadovoljne nasmehe poslušalcev, ampak domačo cerkev napolniti do zadnjega kotička in vsem zbranim v njej pričarati božično toplino. (Tjaša Ferlež, Foto:Danijel Berden)

Sorodne novice

Glasovirke znova pripravile božični koncert

Jure Godler

Po treh letih ponovno zbrani na božičnem koncertu

Jure Godler

Glasbena šola znova z dvema božičnima koncertoma

Jure Godler

Big band Šentjur navdušil s filmsko glasbo

Jure Godler

Po nevihti je posijalo Sonce

Tjaša Ferlež

Glasovirke niso pozabile na “njihov” božič

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več