6.3 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

Krajevni praznik obiskal tudi Borut Pahor

Lokarje, 23. 9. 2017 – V soboto so pred Gasilskim domom Lokarje krajani KS Blagovne praznovali svoj krajevni praznik. Krajane, ki so se prireditve udeležili, je presenetil s svojim obiskom kar sam predsednik države Borut Pahor. “V času praznika si lahko sokrajane ogledamo v drugačni luči kot sicer,” je povedala moderatorka programa Mira Jazbec. Uvodoma so zaplesali folkloristi Folklorne skupine Blagovna. Da krajevne skupnosti izvajajo številne naloge, med katere sodi tudi vzdrževanje cest, je v svojem nagovoru povedal predsednik KS Blagovna Anže Rezar. Pokrpali so cesto v Cerovcu proti bivšemu Taniku, modernizirali cesto v Primožu, skrbijo za zimsko vzdrževanje cest. Pohvalil je tudi prostovolna društva, ki delujejo v krajevni skupnosti in so bila vsa vpeta v praznik krajevne skupnosti, izpostavil pa je PGD Lokarje, ki je organiziralo praznovanje. Med zahvalami se je našla tudi občina, saj sta se v zadnjem obdobju v krajevni skupnosti zaključili dve večji investiciji. Cesta Proseniško-Žepina s pločnikom in prizidek k šoli. Prav tako se gradi kanalizacija čez celotno ozemlje KS. Prisotne pa sta pozdravila tudi župan mag. Marko Diaci in predsednik države Borut Pahor.

Priznanja

Govorniki so podelili tudi krajevna priznanja in ta osrednji del prireditve je “obsijan z zlato svetlobo”, kot je karikirala pomembnost podelitve moderatorka Jazbečeva. Podelili so knjižne nagrade učencem POŠ Blagovna. Nagrade so prejeli Živa Leskovar (1. r.), Nuša Brečko Lazarevič (2. r.), Neja Kovačič (3. r.), Ema Turk (4. r.) ter Pia Fendre (5. razred).

Pisna priznanja so bila podeljena tudi delovni skupini sokrajanov, ki je zbrala in uredila ter svoje bogato znanje objavila v zgodovinski domoznanski monografiji z naslovom Blagovna. Priznanja so prejeli profesorica geografije Zinka Drešček, dr. Viktor Majdič in zgodovinar Jože Rataj. Izdali so monografijo, ki obsega 150 strani in je opremljena s kakovostnimi fotografijami in slikami. Vsakdo pa je napisal eno poglavje. O tem izidu je poročala tudi TVS 19. 6. 2016 v oddaji Sledi in posnela prispevek z zanimivim naslovom “Blagovna, kraj, ki ga ni”. Po podelitvi priznanj je ples otvoril predsednik države. Praznovali so še dolgo v noč. (Jure Godler)

Sorodne novice

SCŠ ob 111-obletnici obiskal predsednik države

Jure Godler

Borut Pahor ob letu Josipa Ipavca obiskal Šentjur

Jure Godler

Prehodni pokal v rokah ekipe Zlateče

Danijel Berden

Blagovčani v Lokarjah praznovali krajevni praznik

Danijel Berden

Prejeli smo: OŠ Dramlje je obiskal predsednik Republike Slovenije

Jure Godler

Še zadnja šola proslavila nov plašč

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več