23.7 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Pred njimi že 50. prireditev Pokaži kaj znaš v Dobju

Dobje, 31. 3. 2023 – Redni letni občni zbor izpeljali tudi člani Kulturnega društva Dobje. Pregledali so dogajanje preteklega leta ter se s cilji že podali na pot uresničevanja le teh, saj jih v tem letu čaka organizacija jubilejne že kar 50. prireditve Pokaži kaj znaš v Dobju.

V preteklem letu so bili Dobjani aktivni. V mesecu juliju so izpeljali tradicionalno prireditev Pokaži kaj znaš. »Lansko leto je 49. prireditev Pokaži kaj znaš dobro uspela, seveda z vašo pomočjo in skupnimi močmi,« je svojo zahvalo podal predsednik KUD Dobje Peter Frece.  V jesenskem času lanskega leta so organizirali izlet na Dolenjsko kjer so si ogledali muzej legendarnega Lojzeta Slaka in Pavčkov muzej, izlet pa so  zaključili z večerjo in degustacijo v Gostišču Obrez v Žegru.

Frecetu še v en mandat

V mesecu decembru so člani kulturnega društva Dobje pričeli z Dobjanskimi večeri 2022-2023 in priredili ljudsko obarvan večer z nastopajočimi gosti mladimi harmonikarji iz Dobja in okolice, nastopil je tudi ansambel Pik ter Klobasekov Pepi Miro Kinc. V mesecu januarju so organizirali Avsenikov večer, gostje večera so bili Ansambel JUHU. V tej skupini igrata tudi brata Mastnak iz Loke pri Žusmu, ki sta med drugim nastopala tudi na prireditvi Pokaži kaj znaš leta 1984. V mesecu februarju so v  kulturni dom povabili goste amatersko gledališko skupino iz Miklavža nad Rimskimi toplicami s komedijo Zadrega nad zadrego.

Organizirali so tudi tradicionalni Prešernov pohod ob kulturnem prazniku. Meseca marca so kot vsako leto tudi letos sodelovali na materinskem dnevu, ki so ga pripravili za vse mame in babice v počastitev njihovega praznika. Udeležilo se ga je veliko število obiskovalcev ter obiskovalk, za lep program pa so pod mentorstvom vzgojiteljic in učiteljic poskrbeli otroci iz vrtca in šole. Zaigrali pa so tudi harmonikarji iz Dobja. Ker je letos volilno leto, so tudi letos razpisali razpis za predsednika društva, ampak ker se nihče ni javil za kandidaturo, je bil mandat za nadaljna štiri leta podaljšan aktualnemu predsedniku Frecetu.

Vabijo v Dobje

Na občnem zboru se je zbralo okrog štirideset članov ter povabljenih gostov. Poleg pregledanega dogajanja pa so se obrnili tudi v tekoče leto in mesece ki so še pred njimi. V mesecu aprilu bodo spet sodelovali pri vsakoletni čistilni akciji, ki bo tokrat potekala v soboto 15. aprila v Dobju, V nedeljo 23. aprila bo v kulturnem domu v Dobju potekal Slakov večer z glasbenimi gosti, na kar že zdaj vljudno vabijo. Že vse od lanskega leta pa se pripravjajo tudi na ljubilejno že 50. prireditev Pokaži kaj znaš ki bo letos zadnjo soboto v mesecu juliju – 29. julija in ne v nedeljo kot je bilo do sedaj vsa leta. (Tjaša Ferlež, foto: KUD Dobje)

Sorodne novice

Od jubilejne prireditve do festivala

Tjaša Ferlež

Niti tat ne more pošteno krasti

Tjaša Ferlež

Piki zapeli (v) novi dvorani

Jure Godler

Ta veseli dan kulture – praznovanje raznolikosti v Šentjurju

Jure Godler

Abraham prireditve ‘Pokaži, kaj znaš’ v Dobju

Jure Godler

Neutrudna kulturnica Jožica Salobir praznovala 90 let

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več