25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Predstavili idejno zasnovo nove veličastne telovadnice

Šentjur, 25. 8. 2016 – V sejni dvorani Občine Šentjur so predstavili idejno zasnovo rekonstrucije športne dvorane OŠ Hruševec Šentjur. Idejni projekt je bil odgovor župana mag. Marka Diacija na številne želje občanov po večji, primernejši in sodobni športni dvorani v naši občini. Na javni razpravi pa je bil prisoten tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, nekdanji odlični judoist. Uvodoma je župan povedal, da je ob tako zahtevnem in dragem projektu, kot je izgradnja nove športne dvorane, potreben čim širši družbeni konsenz. Ker se želja, da bi se v doglednem času izgradila šporna dvorana ob Šolskem centru Šentjur, katere večinski sofinancer bi morala biti država, odmika v nedoločen čas v prihodnost, so se odgovorni na Občini odločili, da ne bodo čakali in so pripravili idejni projekt rekonstrukcije dvorane ob OŠ Hruševec Šentjur.

Projekt je predstavil mag. Jože Grobelnik, direktor podjetja Uniprojekt. Projekt je nastajal zadnje leto dni. V ekipi pa so sodelovali Ditka Čakš Copot, univ. dipl. inž. gradb., Tanja Kolšek, univ. dipl. inž. arh., Jure Zupanc, dipl. inž. gradb. ter še nekaj predstavnikov projektnega tima, ki so bili imenovani s strani Občine, predstavniki nekaterih športnih društev in OŠ Hruševec Šentjur. Nova dvorana bo za več kot tretjino večja od obstoječe, prav tako pa si bo lahko športne dogodke lahko ogledalo več kot 1000 gledalcev, koncerte pa s postavljenimi stoli na parterju več kot 2000 gledalcev. Pod nivojem zemlje bo večje število garderob. Idejna zasnova je poskrbela za večje število skladiščnih prostorov, malo plesno dvorano, bife itd.

Zbrani na javni razpravi so vsi do zadnjega pohvalili projekt, spraševali pa so, ali bo možno igrati v dvorani tudi tenis, vaditi tekaške discipline na podlagi, primerni za tovrstne treninge … Dvorano bo možno pregraditi na tri dele – na enem bo košarkarsko igrišče normalnih dimenzij, na dveh pa zmanjšanih dimenzij. Seveda pa bodo v prvi vrsti uporabniki tudi učenci OŠ Hruševec Šentjur. Projekt je prav tako pohvalil tudi ravnatelj šole Robert Gajšek. V naslednjih korakih bodo pripravili tudi potrebno projektno in gradbeno dokumentacijo. Na vprašanje, kdaj bi lahko dočakali otvoritev, pa je župan odgovoril, da v nekaj letih, je pa veliko odvisno tudi od razpisov, ki bi zagotovili sofinancerska sredstva, najsi bodo to eko skladi, državni ali pa evropski razpisi. (Jure Godler; foto: Jure Godler, Uniprojekt, video: Uniprojekt)

Sorodne novice

Izjava za javnost: Država zagotovila sredstva za POŠ Kalobje

Jure Godler

OŠ Hruševec Šentjur prejela »priznanje digitalna šola«

Jure Godler

Trajnostna mobilnost: Pot v šolo je možna tudi s pešbusom

Jure Godler

OŠ Hruševec Šentjur v evropskem programu »Digital School Awards«

Jure Godler

Minister Pikalo sesul želje o financiranju nove telovadnice

Jure Godler

Prejeli smo: Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več