30.9 C
Šentjur pri Celju
10/07/2020
sentjur.net

Predstavili program Šentjurjevega 2017

Šentjur, 18. 4. 2017 – Šentjurjevo je zagotovo največja turistična prireditev pri nas. Tokratno novinarsko konferenco so glavni organizatorji MS Šentjur, RAK in Občina Šentjur zaradi mraza namesto na Ipavčevem vrtu sklicali v poročni dvorani Ipavčeve hiše. Šentjurjevo je zagotovo največja in najbolj obiskana prireditev v naši občini in številne prireditve, ki se zvrstijo takrat, pritegnejo več kot 10.000 obiskovalcev. Kot vsako leto pa bo osrednji del sklopa dogajanj lociran v Zgornjem trgu, ki ga je Turistična zveza Slovenije leta 2015 izbrala za najlepše trško jedro.“Zgornjetrško jedro pa smo obogatili še z glasbeno šolo in sedaj dobiva tisto podobo, ki smo si jo zamislili že vrsto let nazaj,” je povedal mag. Marko Diaci, župan občine Šentjur.

“Šentjurjevo je prava priložnost, da pokažemo vse, kar v Šentjurju premoremo,” je še dodal. V nekaj dneh se bodo pri nas odvili številni dogodki. Šentjurjevo bodo otvorili s Svečano akademijo ob prazniku Mestne skuponosti Šentjur v četrtek, v petek in soboto pa bodo skoncentrirane glavnine prireditve. Tako se bodo v petek predstavila naša društva, postavljali bodo mlaj, razglasili Ipavčeva vina in podelili priznanja za naj salame in kruh. Dan pa bodo zaključili z največjo prireditvijo za mlade Šentrockom. V soboto se bo dan začel s Šentjurjevim sejmom, tekmovali bodo v kuhanju kisle župe, kjer se bodo pomerili pevski sestavi, šolarji in ostali se bodo podali na Jurijev pohod, tekmovali v balinanju za pokal Šentjurjevega, Jurčkovali, zaplesale bodo folklorne skupine, pomerili se bodo v Šentjurjevih igrah in vleki vrvi. Dan bodo zaključili z revijo narodnozabavnih ansamblov in veselico.

Šentjurjevo bodo zaključili z revijo odraslih pevskih zborov, razstavo starodobnikov in etno koncertom. Predsednik MS Šentjur Jure Raztočnik je izpostavil dve novosti – sobo pobega, kjer se bodo lahko ekipe pomerile v znanju o občini in s tem v najkrajšem času pobegnili iz sobe. Kot druga noviteta pa je društvena tržnica, kjer se bodo predstavila številna šentjurska društva. Zato vabljeni na Šentjurjevo! (Jure Godler)

Sorodne novice

Pridruži se nam ob mestnem ognjišču!

Jure Godler

Na pragu največje turistične prireditve pri nas

Jure Godler

Ob mestnem ognjišču bo letos zelo veselo

Jure Godler

Kulturna dediščina – izziv in priložnost za prihodnost

Jure Godler

Ipavčeva glasba je kulturni promotor občine

Jure Godler

Jelka Godec: Verjamem, da bom izvoljena, ker bo zmagala SDS

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več