19.8 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Svoje znanje so pokazali tudi člani

Šentjur, 9. 6. 2024 – V nedeljo je potekalo tekmovanje gasilskih ekip Gasilske zveze Šentjur. Pomerile so se ekipe članic in članov A, članic in članov B ter ekipe starejših gasilk in gasilcev. Od 8. ure zjutraj in vse do 12. ure se je med seboj pomerilo 44 ekip. Od tega 22 ekip članic in članov A, 13 ekip članic in članov B, ki so tekmovali v vaji z motorno brizgalno, gasilsko štafeto in vajo razvrščanja, ter 5 ekip starejših gasilk in gasilcev, ki so se pomerili v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti.

Pri članicah A so tretje mesto dosegle gasilke PGD Dramlje, drugo mesto PGD Ponikva in prvo mesto PGD Planina. Med člani A so tretje mesto zasedli gasilci PGD Dolga Gora, drugo mesto PGD Ponikva in prvo mesto PGD Lokarje. V kategoriji članic B so tretje mesto dosegle gasilke PGD Kalobje, drugo mesto PGD Planina in prvo mesto PGD Lokarje. Med člani B so tretje mesto zasedli gasilci PGD Kalobje, drugo mesto PGD Lokarje B2 in prvo mesto PGD Dolga Gora. Pri starejših gasilcih so si tretje mesto priborili gasilci PGD Lokarje, drugo mesto PGD Dramlje in prvo mesto PGD Slivnica. Med starejšimi gasilkami pa so prvo mesto zasedla dekleta PGD Šentjur.

Veselja niso mogli skriti

Zbrane gasilce na šentjurskem stadionu sta že zjutraj pozdravila predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej in poveljnik Uroš Siter ter jim zaželela veliko športne sreče. Ob koncu tekmovanja zbrane ekipe ob svojih dosežkih nikakor niso mogle skriti veselja in navdušenja ob uspehu, vsem zbranim tekmovalcem, pa je ob koncu tekmovanja čestitke za njihove odlične izvedbe vaj izrekel tudi župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci.  Najboljši v posameznih kategorijah bodo svoje znanje in barve šentjurske gasilske zveze zastopali jeseni na regijskem tekmovanju. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Preizkusili so se v spretnosti in hitrosti

Tjaša Ferlež

V soboto mladina, v nedeljo člani, članice in starejši gasilci

Tjaša Ferlež

Gasilska mladina se je pomerila v nogometu

Tjaša Ferlež

Požar je sprva hotel pogasiti lastnik sam

Tjaša Ferlež

Boscarol izpolnil obljubo. Koliko bodo iz donacij prejela naša društva?

ViP

Mladi gasilci dokazali da jim  dež ni ovira

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več