11.1 C
Šentjur pri Celju
22/02/2024
sentjur.net

Prejeli smo: Lokalno samooskrbno silvestrovanje!

Razbor, 31. 12. 2023 – Leto 2023 je bilo res drugačno, polno sprememb, nepričakovanih izrednih dogodkov in naposled izzivov, odetih v tančico neznanega. Mnogi, ki so jih prizadele nesreče, imajo več vprašanj kot odgovorov. Da nam leto 2023 ostane v lepem spominu, je na mestu, da se vprašamo, kaj se nam je lepega zgodilo, kaj nas je osrečilo, za kaj smo hvaležni. Enostavno si lahko rečemo: Živi in zdravi smo!

Leto 2024 je po kitajskem horoskopu leto (lesenega) zmaja, ki na simbolični ravni predstavlja pogum, karizmatičnost, odločnost in bojevitost. Po kitajskem izročilu se v novem letu obeta tudi ugodno obdobje za številna druženja in priložnosti, za oblikovanje močnih vezi, kariero, poklicni razvoj in ustvarjalno druženje. V povzetku je zapisano, da je bodoče leto naklonjeno vsem, ki imajo jasno vizijo in vedo, za kaj se trudijo, ter neomajno vztrajajo, ko se pojavijo težave.

V duhu veselega druženja

V takšnem duhu smo vaščani Razborja pričakali novo leto. V duhu veselega in velikega druženja, katerega smo obogatili s plesom in petjem ter, kar je najpomembnejše, preprosto uživali v druženju. Živimo v času, ko je najtežje biti preprost(o) človek ter se enostavno veseliti, se zavrteti ob glasbi, se greti ob ognju, ob polnoči iz srca zapeti ter si s stiskom rok zaželeti srečno novo leto! Nam je uspelo! Vas Razbor obdajajo travniki, gozd in številni ribniki, ki nudijo domovanje številnim živalskim vrstam, ki nam s svojo (tiho) prisotnostjo polepšajo življenje, zato smo novo leto pozdravili s pesmijo Alfija Nipiča Silvestrski poljub v soju prskalic, ki so se najlepše zaiskrile v očeh naših najmlajših.

Za nepozabno samooskrbno silvestrovanje smo poskrbeli vsi, saj je vsak doprinesel »kamenček« v vaški mozaik druženja po svojih najboljših močeh (priprava hrane in prostora, ozvočenje, transport klopi, miz, lesa za švedske bakle …). Posebna zahvala je namenjena Krajevni skupnosti Dramlje za podporo ter Prostovoljnemu gasilskemu društvu Dramlje za zaupanje pri izposoji kompletov miz in klopi. Menimo, da so tovrstna druženja že skoraj »izumrla« ter da je skrajni čas, da jih »oživimo« ter dokažemo, da takšna preprosta druženja iskreno osrečujejo in povezujejo lokalno skupnost.

Vaščani Razborja bralcem portala sentjur.net želimo, da naj ne bodo zgolj (naravne) nesreče povod za povezovanje, solidarnost in nesebičnost. Želimo vam zdravja, miru, ljubezni, sreče, nasmehov in pa kakšen €!  Sr(e)čno 2024! (Napisala A. Gradišnik Krivec)

Sorodne novice

Vse dobro v novem letu!

ViP

Župan mag. Marko Diaci: »Iz Šentjurja smo nekaj naredili«

Jure Godler

V leto 2012 na Mestnem trgu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več