25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Prejeli smo: Na OŠ Dramlje se je zaključil Erasmus + projekt KA1

Dramlje, 28. 11. 2018 – Osnovna šola Dramlje je bila od meseca junija 2017 do meseca novembra 2018 v Erasmus + projektu KA1 – Odkrivanje skrivnosti Irske in angleškega jezika. Najprej je bila samo mobilnost dveh udeleženk, potem pa vključenost cele šole, staršev, krajevne skupnosti, občine in zunanjih partnerjev.  Zaradi takšnega projekta so se na šoli zgodile spremembe, ki bodo pri otrocih in tudi učiteljih pustile velik pečat. Najprej smo ustvarili irski blog in facebook skupino, nato smo na šoli poiskali prostor za irski kotiček ter uvedli mesečni irski radio in nagradni kviz. Učenci so pri pouku ustvarjali likovne izdelke, pekli po tradicionalnih irskih receptih, preizkusili  igranje hurlinga in galskega nogometa, večkrat plesali irski ples, peli irske pesmi, gledali irske risanke, opravili angleške predstavitve, igrali pri angleškem gledališču, irske izdelke vključili v božični bazar, brali in igrali irske pravljice, spoznali pravega Irca, kvačkali, spoznavali irsko kulturo in literaturo, sodelovali pri angleškem vikendu ter še pri mnogo drugih aktivnostih.

V času projekta KA1 smo se povezali s posamezniki ali institucijami, s katerimi smo sodelovali v sklopu različnih dejavnosti. Te osebe so: David Ryan (Irec), Dejan Marentič (turistični vodič) in Urška Vnuk (prikaz kleklanja na šoli). Institucije, s katerimi smo sodelovali: Šola irskega plesa, Ženski pevski zbor Dramlje, aktiv kmečkih žena Mavrica, KD Glasovir, Ročnodelska sekcija Mravljice, OŠ Vojnik, Gimnazija Celje – Center, II. OŠ Celje in University Academy Warrington. Če projekta ne bi bilo, potem ne bi imeli interesnih dejavnosti Kvičke-kvačke in angleškega gledališča ter šolskega projekta Oblecimo drevesa. Hodnika ne bi krasila irska zastava in vhoda v šolo ne irska tabla. Učiteljici se ne bi odločili za sodelovanje na znanstveni konferenci Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju in na mednarodnih konferencah Promocija zdravja, Alternativne učne in vzgojne strategije v opb, Strukturni dejavniki pouka in EDUvision. Tudi širjenja izven šole ne bi bilo preko Rdeče kokoške, irskega plesa, turistične tržnice, prireditve Bučn’ce, likovnega natečaja, eTwinninga, znakovnega jezika in Evropske vasi. Mednarodno sodelovanje je prineslo ogromno pozitivnih sprememb za vso šolo in družbo okoli nje in za to smo zelo hvaležni. (Koordinatorica projekta Ana Štor)

davbdrsdrcofcofsdrcofcof

Sorodne novice

Prejeli smo: Učenke OŠ Dramlje sodelovale v projektu Evropska vas v Celju

Jure Godler

Prejeli smo: V barve oblečena drevesa v Dramljah

Jure Godler

Projekt KA1 – Odkrivali skrivnosti Irske

Jure Godler

Na Irskem uspešna promocija steklarstva

Jure Godler

Drameljčani praznovali

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več