1.9 C
Šentjur pri Celju
04/12/2020
sentjur.net

Prejeli smo: Učenke OŠ Dramlje sodelovale v projektu Evropska vas v Celju

Celje, 8. 5. 2018 – Vsako leto 9. maja praznujemo Dan Evrope. To je dan, ko naša Evropa praznuje rojstni dan. V ta namen je bil letos, 8. maja v  Celju organiziran vseslovenski tradicionalni projekt Evropska vas, kjer sodelujejo osnovne ter srednje šole iz Celja in okolice. Tudi naša osnovna šola se je letos pridružila projektu ter v sodelovanju z Gimanzijo Celje Center obiskovalcem predstavila “zeleno” Irsko.Cilj projekta je spodbuditi medkulturno razumevanje, solidarnost, spoznavanje drugih narodov in držav v Evropski uniji ter se hkrati zavedati svoje lastne slovenske kulture. Po slovenski himni, ki so jo zapeli vsi na trgu je navzoče mlade in vse obiskovalce Evropske vasi nagovorili tudi predsednik države Borut Pahor.

Učenke Osnovne šole Dramlje so poleg same države Irske predstavile tudi različne aktivnosti, ki so se in se izvajajo na šoli pri pouku in pri interesnih dejavnostih preko Erasmus+ KA1 projekta Odkrivanje skrivnosti irske in angleškega jezika. Na stojnici smo predstavili irsko literaturo ter poustvarjene irske pravljice, irske ter slovenske praznike, keltske motive, irsko floro in favno, kvačkanje, irski tradicionalni ples in glasbo, irske športe … Obiskovalci so se lahko na naši stojnici posladkali z irskimi slaščicami, ki jih je skupaj z učenkami pripravila učiteljica Karla Urleb. Lahko so se poigrali v irskem kotičku z didaktičnimi igrami, pobarvali irsko pobarvanko in se “pofotkali” v irskem foto kotičku.

Pri predstavitvi zelene države nam je pomagal tudi naš dragi irski prijatelj Dave Ryan, ki je s svojo irsko prijaznostjo pritegnil marsikaterega obiskovalca k stojnici. Glavna točka pri predstavitvi Irske pa je zagotovo bil tradicionalni irski ples, ki so ga zaplesale naše učenke, ki plešejo pod mentorstvom učiteljice Ane Štor, ki je tudi koordinatorica Erasmus+ projekta KA1 na Osnovni šoli Dramlje. Vsi navzoči so bili navdušeni nad irsko glasbo in plesom naših plesalk. Za nami je bil uspešen dan.

Sorodne novice

Turnir v odbojki: Vroča tekma, a zaledenela stopala

Jure Godler

Voznika na AC sta se ovirala in na koncu stepla

Jure Godler

December ob mestnem ognjišču: Odpirali šampanjce

Jure Godler

Eksplozija v drameljski šoli!

Tjaša Ferlež

Pod vplivom alkohola trčil v vozila pred seboj

Jure Godler

V Dramljah pravi »vihar« dogodkov

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več