16.5 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Prejeli smo: Pobarvali velikonočne pirhe

Šentjur, 18. 4. 2019 – Kot vsako leto, smo v Dom starejših Šentjur tudi to leto povabili dijake Srednješolskega centra Šentjur in Člane Društva upokojencev ter skupine za samopomoč Vrtnica, katere predsednica Vida Zupanc že vrsto let sodeluje z našimi stanovalci na nekoliko drugačen način. Ob približujočih se Velikonočnih praznikih se zberemo skupaj s stanovalci Doma in na prijazen način obeležimo s čudovitimi dijaki in dijakinjami Srednje kmetijske šole. Ti so vedno pripravljeni priskočiti k nekoliko drugačnim akcijam in popestriti vsakdan starejšim ljudem, ki jih vedno znova spomnijo na njihovo mladost in pridnost v njihovih mladih letih.

180 barvanih jajčk

Namen delavnice je bil izdelati 180 barvanih jajčk, ki so že po eni uri dobile svoj lesk in sijaja pridnih rok naših stanovalcev in obiskovalcev. Pobarvali smo smo jih na tri različne načine, prvi način z barvanjem s čebulno lupino in zelenjem nabranim na travnikih, drugi način barvanja z akrilnimi barvami, ki smo jih pomešali s peno po britju ter tretji način barvanja z melirno barvo s sijočim efektom. Za to tehniko so najraje poprijeli dijaki. Starejši so vajeni starejših tehnik barvanja s čebulno lupino in povijanja v najlonske nogavice. Slednje smo skuhali v Domski kuhinji, katerim bodo sijaj dodali zaposleni kuhinje.

Velikonočna jajčka so namenjena nedeljskemu zajtrku našim stanovalcem, nekaj teh pa bodo odnesena v cerkev k sobotnemu »žegnu«, ko bodo dobile blagoslov šentjurske fare. Sodelujoče smo pogostili s kavo, sokom in pečenim rogljičkom. Po končani delavnici smo bili zadovoljni vsi sodelujoči in smo se dogovorili z vzgojiteljico Dijaškega doma Šentjur, Mojco Oset, da nas prihodnje leto dijaki ponovno obiščejo.

(Petra Zavasnik) 

Sorodne novice

Topničarji poskrbeli za podmladek

Jure Godler

Blagoslov jedi kot obred ljudske pobožnosti

Jure Godler

Strašnice “Mulejevih” topničarjev

Jure Godler

Policijska kronika od 24. 3. do 30. 3. 2015

Jure Godler

Razstavili v Domu starejših

Jure Godler

Ste ga čutili?

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več