11 C
Šentjur pri Celju
21/01/2021
sentjur.net

Prejeli smo: Pohod po obronkih naše občine

Dolga Gora, 5. 10. 2019 – Člani Planinskega društva Šentjur smo se v soboto podali na pohod po obronkih Občine Šentjur in Slovenske Konjice. Z vlakom smo se popeljali do železniške postaje Dolga gora. Pot nas je vodila skozi gozd na Ostrožno, kjer smo na kmetiji Valpatič degustirali vegetarijanske namaze, spoznavali kmetijstvo brez uporabe kemije oz. škropiv. Nato smo se podali proti Klokočovniku, Slatini ter si ogledali na kmetiji Zdolšek tipično staro kmečko hišo, kakršno lahko vidiš le še redkokje. Črna kuhinja, hiša, štiblc … vse to nas je, vsaj tiste malo starejše, spomnilo še na čase naših babic.

Pot nas je vodila skozi Zagaj, Pletovarje, na desni nas je veselo pozdravljala Uršula, mi pa smo se podali mimo ribnikov do hiše Blaža Kocena. Turistična vodička nam je predstavila njegovo življenje in delo. A treba je bilo seveda še premagati pot do Šentjurja. Lepo vreme in prijetno vzdušje sta nas spremljalo na poti. Naslednjič se bomo podali v Bistriški vintgar, in sicer v soboto, 19. 10. 2019. Predvidena pot se zaključi na Treh Kraljih nad Slovensko Bistrico. Vabimo vas, da se nam kdaj pridružite. (Marta Zdolšek, foto: Branko Petauer in Bogdan Kobal)

Sorodne novice

“Slomškovi častilci” z lučkami na pohod

Tjaša Ferlež

Folklorniki iz Šentjurja na pohod

Tjaša Ferlež

PGD Ponikva: S Ponikve peš na Kebelj

Tjaša Ferlež

Sledili srcu na Žusem in nazaj v Dobrino

Jure Godler

44. Pohod po KS Ponikva

Tjaša Ferlež

Osmica na Svetem Štefanu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več