24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Pesem in ples za poletni nasmeh

Dramlje, 16. 6. 2024 – Dnevi minevajo drug za drugim in naša pomlad se poslavlja. Prihaja poletje za katerega pravijo, da je to čas brezskrbnosti, čas kratkih in predvsem romantičnih večerov. Sami se zavedamo, da velikokrat ni tako in se nam kratke noči spreobrnejo v dolge, ter brezskrbni dnevi, se obdajo s skrbmi. Članice Društva pod Uršulo s svojimi izjemnimi idejami skrbijo, da bo takšnih noči, dni čim manj. V nedeljo, 16. 6. 2024 so na Osnovni šoli Dramlje organizirale koncert z naslovom Pesem in ples za poletni nasmeh, ki je vsem obiskovalcem kot nastopajočim pričaral iskre v očeh in seveda nasmeh na obraz. Koncert je bil obdan z glasbo, petjem in plesom za kar so poskrbeli Mladinski pevski zbor Dramlje, Ženski pevski zbor Dramlje in Orientalska plesna skupina Sayyidah.

Delujejo že 40 let

Drameljski Ženski pevski zbor deluje že vse od leta 1984. Od takrat do danes se je seveda zamenjalo že veliko pevk. Zbor sta do sedaj vodila že dva moška, vendar je prevladal ženski glas in sedaj zbor vodi že šest let izjemna zborovodkinja Anja Brečko. Trudi se, da zbor uspešno deluje in skrbi, da se imajo lepo na rednih in intenzivnih vajah, ki potekajo izven domačega kraja. Želja vsakega pevca je, da zapeta pesem poslušalcu ogreje srce in to so zborovodkinja Anja ter dekleta Ženskega pevskega zbora dosegle. Njihova velika želja je, da bi se število članic povečalo in z odprtimi rokami vabijo medse nove obraze.

Kot veliki ljubitelji petja so se prav tako izkazali Mladinski pevski zbor OŠ Dramlje pod vodstvom zborovodkinje Marije Klančar, ki prenaša svojo ljubezen do petja na svoje pevce. Pohvalijo se lahko z izjemnimi nagradami kot so srebrno priznanje na državnem tekmovanju mladinskih pevskih zborov v Celju in zlato priznanje na regijskem tekmovanju OPZ IN MPZ.

Plesna točka za popestritev večera

Da pa na prireditvi ni govorila samo glasba, so organizatorke v goste povabile tudi plesno skupino Savvidih, ki so dogajanje popestrile še s plesom. Trebušni ples so včasih plesale ženske za ženske in je znan kot ples zapeljevanja. Predstavile so ga skupina Sayyidah, ki deluje pod vodstvom koreografinje Brigite Žaler že vse od leta 2012. Čudovite plesne gibe utrjujejo na vajah, ki jih imajo v Dramljah in na Ptuju. Da ples še bolj popestrijo, nadgradijo, uporabljajo ob plesu tudi različne rekvizite (pahljače, činele, svečnike, tambure, svilene tančice, ipd.).

Nastopajoči so obiskovalcem pričarali čudovit večer napolnjen s pozitivno energijo, glasbo, petjem in plesom. Z veseljem je opazovati ljudi, ki uživajo v svojem delu tako kot so  to pokazali vsi nastopajoči v Dramljah. Nastopajoči pa so se z nasmehom na obrazu in zaključno mislijo »Verjemite v dobro in tako tudi delajte.« poslovili od zbranega občinstva v Dramljah. (Maja Polak)

Sorodne novice

Dobjani in Drameljčani pozlatili v Zagorju

Jure Godler

Prejeli smo: 20 let? Res? Toliko je že?

Jure Godler

Drameljčani so šli okrog sveta

Jure Godler

Počastitev spomina na partizansko bolnico Zima

Jure Godler

Zlato priznanje za otroški in mladinski zbor OŠ Dramlje

Jure Godler

Nerodna Avguština navdušila Drameljčane

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več