19.4 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Prekmurske dobrote ob skladbah Moškega vokalnega kvinteta Aeternum

Šentjur, 4. 9. 2021 – V organizaciji Epik teatra in kavarne Pri Kulturni pip’ci se je v soboto dogajalo kulinarično-kulturno popotovanje po Prekmurju. Člani kvinteta Aeternum so nas s prekmurskimi ljudskimi skladbami najprej popeljali po njihovi prekmurski ravnici, nato nastop popestrili z nekaj slovenskimi in tujimi popevkami, koncert pa zaokrožili s skladbami, izvedenih »na klapski način«, ki so ob hladnem večeru ogrela srca obiskovalcev. Ob krajši pavzi kvinteta se je na terasi kavarne dalo okusit nekaj prekmurskih dobrot, od ocvirkovih pogač, do perecov in prave prekmurske gibanice. Prav vse dobrote so zraven pripeljali člani kvinteta, le-te pa sta pripravila Danijelov oče in Andrejeva mama.

Aeternum

Moški vokalni kvintet Aeternum iz občine Črenšovci, kjer so registrirani kot kulturno društvo, deluje od leta 2004 in, na ta podatek so še posebej ponosni, od začetka muzicirajo v enaki zasedbi. Člani kvinteta Aeternum so Tomaž Gregorec (1. tenor), Blaž Černela in Mitja Horvat (2. tenor), Andrej Tibaut (bariton in umetniški vodja skupine) ter Danijel Berden (bas). Njihov repertoar se je v 17-letnem delovanju zelo razširil tako žanrsko kot številčno, veliko tega so predstavili tudi na sobotnem koncertu, več podrobnosti o skupini pa najdete na www.kvintet-aeternum.com.

Člani kvinteta Aeternum se veselijo vsakega povabila k sodelovanju, pa naj si bo to koncert, nastop na lokalni, regionalni oziroma državni ravni ali petja na posebnih slavjih (poročni maši ali civilnem obredu, okroglih obletnicah, podoknicah…). Nastopali so domala že po celotni domovini, njihov glas pa se je dalo slišati v vseh sosednjih državah, Nemčiji, Kosovu, kjer so izvedli koncert v Natovi bazi; pripravljajo se na gostovanje v Kanadi. Načrtov torej ne zmanjka, prav tako energije za ustvarjanje ne. In ravno veliko te se je z njihove strani dalo občutiti na sobotnem koncertu. (Andrej Tibaut, foto: Robert Kladnik)

Sorodne novice

S kulturne pip’ce teklo od klasike do Avsenikov

ViP

Žepna zasedba napolnila avlo ipavčevega kulturnega centra

Jure Godler

Kuhala se bosta smeh in dobra glasba!

Jure Godler

Gasilci na obisku pri Kulturni pip’ci

Tjaša Ferlež

Izziv p(ol)etja posvetili domovini

Jure Godler

Šentjurjeva revija narodno-zabavnih ansamblov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več