14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Premestitve duhovnikov: kaj se spremeni na Šentjurskem?

Šentjur, julij 2023 – Konec julija slovenske škofije sporočijo zamenjave duhovnikov po župnijah v tekočem letu. Nova mesta ti zasedejo s 1. avgustom. V zadnjih dveh letih, kar je celjski škof postal Maksimilijan Matjaž, je bilo menjav kar nekaj, med drugim v Šentjurju ter na Ponikvi in Dramljah. Kaj pa za naše kraje pomenijo letošnje spremembe?

Brez tektonskih premikov, bi lahko rekli. Župnija Šentjur in župnik Mitja Markovič bosta dobila duhovnega pomočnika – to bo Niko Krajnc, ki je s tem razrešen službe v Župniji Podčetrtek in v Župniji Sv. Ema, kjer je bil prav tako duhovni pomočnik, še nedavno pa tudi župnik v Dramljah.

Dodamo pa lahko tudi podatek, da se po dveh letih znova seli tudi nekdanji dolgoletni šentjurski župnik Vinko Čonč. Razrešen je službe župnika sodelavca v združeni župniji Šoštanj, Bele Vode in Zavodnje, po novem bo župnik moderator v župnijah Mozirje, Šmihel nad Mozirjem, Rečica ob Savinji in Šmartno ob Dreti.

Sorodne novice

Po tradiciji letno delovno srečanje s škofom in z duhovniki

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več