18.2 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Prepevali na 32. reviji pevskih zborov

Šentjur, 26. 4. 2024 – Revija pevskih zborov v občini Šentjur je tradicionalna prireditev, ki jo že vrsto let organizira Anita Koleša, vodja šentjurske izpostave JSKD. Pevska revija je izvedena v okviru sklopa prireditev Šentjurjevega in tokrat so pevski zbori stali na pevskem podiju že dvaintridesetič. Za marsikateri pevski sestav je nastop na tej prireditvi osrednjega pomena. Ne samo za to, da se lahko pevci istočasno predstavijo šentjurskemu občinstvu, temveč, tudi za to, da dobijo strokovno revizijo njihovega nastopa. Za tiste, ki so z oceno strokovne spremljevalke uvrščeni na regijska in državna srečanja – kot je pri nas MepZ Zarja Šentvid pri Planini, ta nastop pomeni tudi vstopnico na ta srečanja.

Uvodoma je tokrat manjštevilno občinstvo pozdravila organizatorica srečanja Anita Koleša. Izpostavila je, da pevske revije že 25 let organizira JSKD Šentjur. “Ta obletnica meme navdaja z nekaj nostalgije, po dobrih starih časih,” je povedala Koleša in izrazila zadovoljstvo, da na reviji sodelujejo praviloma vsi pevski zbori, ki delujejo pri nas. Zaradi velikega števila pevskih sestavov, pa so pred šestimi leti ločili revijo pevskih zborov in revijo malih vokalnih skupin. S tem so čas trajanja dogodka precej skrajšali. “Naši pevci in pevke priznajo, da se revije vedno radi udeležijo in se veselijo vsakoletnega druženja,” je še izpostavila.

Kvaliteta revije

Pohvalila je tudi uspeh MePZ Zarja Šentvid pri Planini, ki so na letošnjem državnem srečanju Naša pesem osvojila srebrno priznanje, ter čestitala zborovodji Matevžu Pušniku. Zborovsko revijo je strokovno spremljala Danica Pirečnik, ki kot žirantka in svetovalka za zborovsko petje pogostokrat sodeluje na tovrstnih srečanjih, vse od območnega, regijskega in državnega srečanja. Prav tako je s svojimi zborovskimi sestavi posegala po najvišjih državnih priznanjih.  Program 32. revije je povezovala Tina Pečar. Nastopajoči pa so lahko za svoj nastop lahko izbrali dve ali tri skladbice, kar je tudi novost na pevskih revijah. Nastopilo je devet zborov – od tega trije moški zbori, dva ženska in trije mešani.

Tokrat so se izkazale pevke Ženskega pevskega zbora Dramlje, ki so ob svoji zadnji skladbici Obrekovanje, postregle z zanimivo koreografijo in požele velik aplavz. Kot pa je pri tovrstnih revijah postala že navada, pa sta naša najboljša pevska sestava – MePZ Sonce iz Ponikve in MePZ Zarja nastopila na koncu in navdušila občinstvo. Sploh slednji, ki so zapeli del tekmovalnega programa, ki so ga peli tudi na Naši pesmi. Organizatorica pa se je zahvalila tudi OŠ Franja Malgaja Šentjur, ki je prijazno ponudla šolske učilnice zborom, da so se lahko pred nastopom preoblekli v zborovoska oblačila. (Jure Godler)

Sorodne novice

Srečanje malih vokalnih skupin s podmladkom

Jure Godler

Prlekija v malem na Botričnici

Jure Godler

Ponovno obudili revijo narodno-zabavnih ansamblov

Tjaša Ferlež

S pomočjo malih šefov najboljša kisla župa v Hruševec

Jure Godler

Šentjurjevo – Novorojenčkom podelili medovite lipe

Jure Godler

Šentjurjevo otvorili s postavitvijo mlaja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več