16.1 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

Pričenja se obnova ceste Spodnje Jelce – Presečno

Župan mag. Marko Diaci je danes, v sredo, 1. junija, z na javnem razpisu izbranim izvajalcem del Antonom Kladnikom s.p. podpisal pogodbo za dobrih 400 tisoč evrov vredno rekonstrukcijo ceste Spodnje Jelce – Presečno – 1. faza.

Gre za eno pomembnejših investicij Občine Šentjur v cestno infrastrukturo v zadnjem obdobju, je uvodoma poudaril župan mag. Marko Diaci. Omenjeni odsek se nahaja v KS Slivnica pri Celju, na meji z Občino Dobje in je deloma še v makadamski izvedbi, sicer pa je cesta precej dotrajana. »Poleg obnove same ceste se načrtuje še sanacija štirih plazov, s čimer bomo vsaj malo omilili to problematiko v KS, kjer imajo največ plazov, kar preko 60,« je povedal župan in dodal, da je to tudi to razlog precej zajetne vrednosti investicije, ki se giblje okrog 416.000 evrov, zagotovljenih iz proračuna Občine Šentjur, je pa investicija prijavljena tudi za sofinanciranje iz državnega proračuna na podlagi 21. člena ZFO (Zakona o financiranju občin, sredstva za sofinanciranje investicij. Prenovljenih bo kar 1.250 metrov ceste, ki bo tudi razširjena in sicer bo obnova potekala na odseku na relaciji od križišča z lokalno cesto na meji z Občino Dobje v kraju Presečno proti kraju Spodnje Jelce. »Krajani iz vseh zaselkov ob trasi, v obeh občinah in na obeh straneh hriba se že veselijo prenove, ki bo zagotovila boljšo dostopnost krajev in večjo prometno varnost,« je povedal predsednik sveta KS Slivnica pri Celju Janez Palčnik, ki se je prav tako udeležil današnjega slavnostnega podpisa.

Župan je zatem opisal še ostale aktualne investicije v cestno infrastrukturo, kar nekaj je aktualnih prenov v okviru sofinanciranja skupaj s krajevnimi skupnostmi na podlagi razpisa, občina pa prenavlja cesto na Botričnici, modernizira se JP Stara Žaga – Pavlič (KS Planina pri Sevnici, povezava na Bohor), zahtevna je prenova ceste na Botričnici, obnova v Ulici I. celjske čete pa prav tako predvideva sanacijo kar štirih plazov. Kot je še poudaril župan, ravno v sanacijo plazov občina vlaga veliko proračunskih sredstev, tudi pri vlaganjih v ceste pa se občuti zmanjšano financiranje s strani države. Izvajalec del Anton Kladnik s.p. bo z deli na odseku Spodnje Jelce – Presečno pričel nemudoma po podpisu današnje pogodbe, po planu naj bi bila prenova dokončana v oktobru. (Občina Šentjur)

Sorodne novice

Hruševec bo varen pred visokimi vodami

Jure Godler

Osnovna šola Dramlje bo dobila novo kuhinjo

Jure Godler

Podpisali pogodbo o ureditvi ceste Dolga Gora–Sladka Gora

Tjaša Ferlež

Zdravstveni dom Šentjur do novih ambulant

Jure Godler

Občina Šentjur bo tudi naprej podpirala naše gasilce

Jure Godler

Kmalu na Rifnik po prenovljeni cesti

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več