27.5 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Pridobljeno znanje so pokazali na koncertu

Šentjur, 1. 9. 2019 – Glasbena šola Šentjur in profesor solopetja Boštjan Korošec so ponovno na začetku šolskega leta izvedli delavnico jazz glasbe. Delavnica za učence petja in glasbil je potekala konec meseca avgusta, zaključila pa se je z koncertom na Ipavčevem vrtu. koncert so organizatorji poimenovali Sunny jazz. Nadebudni glasbeniki so lahko v zadnjih dneh počitnic izbirali med muziciranjem na kontrabasu, bas kitari, kitari, trobenti, klavirju, tokalih in petjem. Mentorji delavnic pa so poleg Korošča bili še Tanja Srednik, Leon Firšt, Gregor Hrovat, Žan Cesar in Janez Krevel, študentje in diplomanti različnih domačih in tujih glasbenih akademij.

Delavnica pa je bila namenjena tako začetnikom, kot tistim prekaljenim mladim glasbenikom. “Namen jazz delavnice je širitev glasbenega obzorja, skupno muziciranje in pridobivanje novih znanj,” je za konec povedal Boštjan Korošec. Dodal pa je tudi, da bi bila rodbina Ipavcev zelo ponosna, na malo drugačne glasbene zvrsti, ki se izvajajo na Ipavčevem vrtu, saj so bili tudi vsi zelo glasbeno liberalni. (Jure Godler)

Sorodne novice

Princeske prisanjale presežek Šentjurskega poletja

Jure Godler

Prejeli smo: Snemanje dokumentarnega filma o Josipu Ipavcu

Jure Godler

Glasbena šola Šentjur vabi k vpisu 2021/2022

Jure Godler

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Jure Godler

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Jure Godler

Prejeli smo: Izjemen uspeh šentjurskih glasbenic v Trstu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več