25.8 C
Šentjur pri Celju
12/06/2021
sentjur.net

Prihaja metropolitansko Šentjursko poletje!

Vse daljši dnevi in občutno toplejši večerni piš, ki na plano vabi tudi tiste najbolj zagrete zapečkarje, kliče po legendi poletja na Šentjurskem – Šentjurskem poletju. Dolgobrad sklop raznovrstnih kulturno-zabavno-izobraževalnih dogodkov letos prinaša še dobro mero dodatne svežine, saj se v novo sezono podaja s prenovljeno grafično podobo.

Na Zvezi kulturnih društev Šentjur in JSKD Območni izpostavi Šentjur pojasnjujejo, da je bila dosedanja knjižica zaradi zastarele, 15 let stare grafične podobe potrebna prenove. Rdeča nit novega kataloga dogodkov in celotne podobe izhaja iz vse bolj priljubljenega izraza ‘Šentjur – metropola’: »Vsaka prava metropola ima svoje podzemno transportno omrežje. Sonce v novi podobi zamejujejo barvne proge, ki jih zasledimo v globalnih grafičnih podobah podzemnih omrežij. /…/ proge ne tvorijo podzemnega omrežja, ampak nadzemno – cestno omrežje občine Šentjur, ki žarkasto prežema njeno široko razprostranost. To pa naj povezuje tudi kultura,« so o podobi zapisali avtorji.

Za novo podobo ne bo zaostajala niti vsebina. Rekordnih 41 dogodkov se bo od 1. junija do 8. septembra zvrstilo v osmih od skupno trinajstih krajevnih skupnostih v občini Šentjur, krojilo pa jih bo več kot 25 organizatorjev. Koordinatorici Šentjurskega poletja 2018 Kvirina Martina Zupanc (ZKD Šentjur) in Nastija Močnik (JSKD OI Šentjur) sta o pestrosti dogodkov povedali: »Poleg glasbenih dogodkov, ki tudi letos prevladujejo, bo možno svoj poletni (prosti) čas preživeti še na delavnicah, razstavah, predstavah, predavanjih in turističnih prireditvah. Organizatorji so poskrbeli, da so dogodki kakovostni in da vam časa, ki ga boste preživeli na njihovih dogodkih, zagotovo ne bo žal.« Med impresivnejša imena ali celo vrhunce letošnjega poletnega dogajanja lahko uvrstimo zasedbo Bassless, pevko Darjo Švajger, igralca Tadeja Toša in The Band, fotografa Arneja Hodaliča, dvojec Godler & Artač ter zasedbo Katalena, ki bo na Grobelnem Šentjursko poletje tudi sklenila. Naj dodamo, da so si koordinatorji privoščili še en korak s časom, saj vas bodo z nove vzpostavljene facebook strani Šentjursko poletje sproti obveščali o dogodkih. Celoten program si lahko ogledate na občinski strani www.sentjur.si. Naj se Šentjursko poletje prične!  (ViP) 

Sorodne novice

Klopco z dotrajano barvo spremenili v klavir

Jure Godler

Na vrata trka koronsko Šentjursko poletje

ViP

Dvajset let v skladu s kulturo

Jure Godler

Z rockerskim presežkom – konec poletja

Jure Godler

Pesmi iz škatlice vžigalic

Tjaša Ferlež

Znova bosi ob ritmih bossa nove

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več