19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Prepevale pesmi naših izseljencev

Šentjur, 8. 6. 2024 – V soboto so tradicionalni uvod v sklop prireditev Šentjurskega poletja naredile članice Vokalne skupine Glasovirke. Koncert, ki je bil sprva planiran na Ipavčevem vrtu, a so ga zaradi muhastega vremena morale pevke prestaviti v prostore glasbene šole. Glasbeni večer so pevke ovile v melodije naših izseljencev iz Prekmurja, Benečije, Istre in Rezije, ki so iz različnih razlogov odšli iz rodnih krajev.

Pesem je bila rdeča nit, ki je obiskovalce spremljala od začetka pa do konca. Za sam kulturni vložek so z verzi in izbranimi besedami poskrbele same članice. Piko na i koncertu, pa so dodali mladi glasbeniki Zala Jelen na vijolini, Tobija Lesjak Gradič na violončelu, Luka Gubenšek na klarinetu in Klara Mestek na klavirju, ki so tako uravnotežili celoten koncert z izbranimi melodijami. Kjub muhastemu vremenu je pevkam uspelo izpeljati prijeten večer, ter pripravile krasen uvod v sklop prireditev Šentjurskega poletja. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Ritmi jazza prepravili Ramno

Jure Godler

Zgornjetržani prepevali v Zgornjem trgu

Jure Godler

Stoječe ovacije za pevce iz Šentvida pri Planini

Tjaša Ferlež

V Dobrini uspela še ena Dobrinska noč

Tjaša Ferlež

Tudi na osmem Izzivu p(ol)etja sijalo sonce

Jure Godler

Cirkusanta Malek navdušila najmlajše

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več