18.6 C
Šentjur pri Celju
20/08/2022
sentjur.net

Projekt Mladi za mlajše narisal nasmehe kar 80 otrokom

Šentjur, 18. 7. 2022 – Na Mladinskem centru Šentjur letos izvajamo projekt Zasij, ki ga financira CIVIC EUROPE. V pomladnih mesecih smo zbirali ideje mladih, kaj bi spremenili v lokalnem okolju, da bi izboljšali svoje bivanje in bivanje svojih vrstnikov. Ideje smo nato dali na glasovanje, najboljše tri ideje so bile tudi nagrajene.

Ideja Mladi za mlajše je bila tudi nagrajena, v mesecu juliju pa jo je ekipa mladih, ki jo sestavljajo Zala Gunzek (20), Matic Frlež (16), Danaja Krajnc (16), Domen Senker (15) in Albina Uka (18), tudi realizirala. V dobrem tednu so obiskali kar pet krajevnih skupnosti in mestno skupnost Šentjur, kjer so izvajali dopoldanske aktivnosti za osnovnošolce. Skupaj so popestrili počitniške dopoldneve kar 80 osnovnošolcem.

Aktivnosti na terenu

Zala je ob koncu projekta povedala: ”Občutki ob zaključenem projektu so zelo prijetni, napolnijo te odzivi otrok ob koncu aktivnosti, ki so iskreno srečni in si želijo aktivnosti še podaljšati. Ob izvajanju aktivnosti na terenu tudi sama vedno znova ugotavljam, kako pomembno je medsebojno povezovanje, učenje drug drugega in solidarnost. Izvajanje takšnih projektov ni koristno samo za otroke, ampak tudi za nas izvajalce ter širšo skupnost, saj soočasno razvijamo prijetno, sodelovalno lokalno skupnost.”

Zala, Matic, Danaja, Domen in Albina so, z izvedbo na terenu, pridobili nove, koristne izkušnje, ki jim bodo, v prihodnje, pomagale pri sprejemanju poklicnih odločitev. Na Mladinskem centru tudi v mesecu avgustu pripravljamo aktivnosti za najstnike (13+), vse aktivnosti so brezplačne, obvezne so prijave. Hitro poglej na našo spletno stran mladi-sentjur.si, kjer najdeš prijavnico za Poletni tabor za mlade in Najstniški teden. (MCŠ)

Sorodne novice

Mladinski center Šentjur svetuje, kaj početi med počitnicami

Jure Godler

Vabimo na medgeneracijski Retro vikend v Šentjurju

Jure Godler

MCŠ poziva prostovoljce za solidarnostno pomoč

Jure Godler

Pogovorni večer: Kako oddati svojo nepremičnino turistom?

Jure Godler

Prvič so se na Šentjurjevem predstavili mladi glasbeniki

ViP

Predstavitev mladih podjetnikov: Suzana Švent

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več