18 C
Šentjur pri Celju
26/05/2020
sentjur.net

Protipoplavni nasipi še držijo! Ogroženi le posamezni objekti

Šentjur, 15. 10. 2015 – Da so milijonske investicije v protipoplavno zaščito naše občine vredne vsakega evra vloženega v njih, smo se lahko prepričali danes. Ob večdnevnem dežju so naše reke in potoki ponovno segli proti robu razlitja. Celoten projekt protipolavne zaščite je vreden krepko čez 12 milijonov evrov in bi moral biti v celoti financiran s strani države, pa je Občina Šentjur zaradi prioritete pri gradnji stopila investitorju – državnemu Vodnemu skladu – naproti in ponudila sofinanciranje tega projekta, ki pa je še daleč od zaključka. Lanskega novembra smo odpirali investicijo pri mostu čez Voglajno in zaključili fazo B, danes, leto po otvoritvi pa je v izvedbi že faza C.

Na obhodu smo srečali tudi župana Občine Šentjur mag. Marka Diacija, ki je zaskrbljeno opazoval narasle vode. “Danes ob 15. uri sem naredil obhod in je bilo po vodotokih vse v mejah normale, ob 18. uri pa so brežine vodotokov že na preizkušnji,” nam je zaupal. Voda se je že razlila po suhih zadrževalnikih in poljih, ki so namenjeni za to. “V kolikor bo deževje pojenjalo, se nimamo česar bati glede poplav, so pa te enormne količine vode, ki pridrvijo v zelo kratkem času zelo nevarne,” še doda. Brez teh protipoplavnih ukrepov bi del Šentjurja in Hruševca ter Vrbnega že bil pod vodo.

Žal pa je ogroženih nekaj posameznih objektov. Ob 15.26 je voda poplavila prostore trgovine Lidl. Ob 16.00 je meteorna voda ogrožala objekt v Drobinskem. Ob 18.06 pa meteorna voda ogroža kmetijski objekt in stanovanjski blok v Gorici pri Slivnici. (Jure Godler)

Sorodne novice

SPV o več ukrepih na šentjurskih cestah

Jure Godler

Župan sprejel zlate maturante

ViP

Šentjurčani slavili občinski praznik

ViP

Po mesecu zatišja težki tovornjaki zopet v Šentjurju

ViP

Občina Šentjur poziva občane, da prijavijo škodo ob neurju 7. in 8. julija

Jure Godler

Neurje klestilo po Šentjurju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več