29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Voglajna poplavljala, suhi zadrževalniki – zadržali

Šentjur, 16. 5. 2024 – Ponoči okoli 22.00 ure je šentjursko občino znova zajelo neurje z močnim nalivom. Močan dež je povzročil pri nas obilo težav. Kot smo že navajeni, sta svoje bregove znova zapustili Voglajna in Slomščica in se razlili po celotni dolžini. Predvsem je bilo močneje poplavljen del opaziti na področju med Šolskim centrom Šentjur in Novo vasjo ter v Vrbnem, kjer je poplavljala Slomščica, medtem ko so protipoplavni ukrepi v Šentjurju opravili svojo nalogo. Zato je na tem mestu potrebno znova poudariti, da so protipoplavni ukrepi, ki jih izvaja Občina Šentjur ključnega pomena za učinkovito zmanjšanje škode, ki jih povzročajo visoke vode. Med drugim je voda stala tudi na najboljših kmetijskih zemljiščih, blizu območja, kjer bi stal suhi zadrževalnik Črnolica. Voglajna pa se je razlila dolvodno v Vrbnem in poplavila tudi nekaj kmetij.

Šentjurski gasilci so prejeli sedem klicev na pomoč, na katere so se tudi odzvali. Naveč dela so imeli v Stopčah, kjer so reševali stanovanjski objekt, na Svetinovi ulici in ulici Pod vrbco ter v Vrbnem, kjer so morali celo zapreti poplavljeno cesto. Z vodo pa so se borili tudi v PC Tržnica v Šentjurju. Gasilci z odpravljanjem posledic poplav nadaljujejo tudi danes v dopoldanskem času. Na Botričnici je plaz zasul cesto. Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je neurje povzročilo največ težav v sosednji občini Šmarje pri Jelšah, kjer je bila zalita kar celotna ulica. Več informacij sledi. (Jure Godler)

Ker so se na socialnih omrežjih pojavljale obtožbe, da portal sentjur.net in avtor prispevka “zavaja” in da “na edino na območju predvidenega suhega zadrževalnika Črnolica ni bilo poplavljeno popolnoma nič,” prilagamo fotografijo in označbo poplavljenega območja, kjer jasno kaže, da je voda stala tudi na območju morebitnega suhega zadrževalnega Črnolica. Ta del je poplavila Slomščica. (Jure Godler)

Sorodne novice

Deževen dan: vodotoki ponekod prestopili bregove

ViP

Hvala, gasilci, ker imate srce za soljudi!

Tjaša Ferlež

Center za krepitev zdravja dodal svoj kamenček v mozaiku

Jure Godler

Prejeli smo: Odbor SDS pomagal odpravljati posledice poplav

Jure Godler

Ambrož Vahen: Skupaj smo močnejši od politike!

Tjaša Ferlež

Velika nevarnost poplav še traja. Gasilci zbirajo stvari za prizadete …

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več