1.3 C
Šentjur pri Celju
05/12/2023
sentjur.net

Prva samostojna razstava Katarine Jazbinšek

Šentjur,  26. 1. 2023 – V Knjižnici Šentjur je potekalo odprtje prve samostojne likovne razstave Katarine Jazbinšek »V iskanju sebe«. Nadarjena mlada umetnica prihaja iz Šentvida pri Planini. Želja po izobraževanju v svetu umetnosti jo je vodila na študij restavratorstva in konservatorstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Pravi, da je bilo šolanje v tej smeri bistvenega pomena za razvoj njenih sposobnosti, samoiniciativa pa je tista, ki jo vodi, da pridobljeno znanje s pridom izkorišča pri ustvarjanju.

Raziskuje v smeri realizma, a želi in poskuša svojim delom poleg že jasne vsebine dodati tudi neko globljo noto. Po razstavi nas je popeljal kustos in kritik Mario Berdič Codella, ki je v svoji kritiki med drugim zapisal tudi, da je Katarina Jazbinšek »v svojem mladostnem ustvarjalnem opusu ustvarila še veliko drugih, zmeraj nekoliko samosvojih likovnih del, katerim je poleg odsevajoče stvarnosti vdihnila tudi utrinek lastne duše.« Večer je glasbeno popestril Mešani pevski zbor Zarja Šentvid pod vodstvom Matevža Pušnika. Razstava bo v prostorih knjižnice na ogled do 10. marca 2023. (Knjižnica Šentjur)

Sorodne novice

Literarni večer z Mimi Podkrižnik Tukarič

Jure Godler

Likovnice UTŽO v poklonu na Edvarda Ravnikarja

Jure Godler

Poletna noč privabila množico ljubiteljev glasbe

Jure Godler

Cirkusanta Malek navdušila najmlajše

Jure Godler

Zvok klekljev je bil za moja ušesa najlepša melodija

Tjaša Ferlež

Jožica Orač odprla razstavo svojih del

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več