31 C
Šentjur pri Celju
17/07/2024
sentjur.net

Prvič bo v šolske klopi sedlo 190 prvošolcev

Šentjur, 3. 9. 2022 – Že dobro smo zakorakali v novo šolsko leto, prvošolci so že spoznali starejše prijatelje, ravnatelje in učitelje, ki so jim izrekli iskreno dobrodošlico, skupaj z napotki za varnost v prometu in knjižnim darilom jih je obiskal tudi župan mag. Marko Diaci. V občini Šentjur letos 6 matičnih in 4 podružnične šole obiskuje 1.850 otrok (18 manj kot lani), od tega bo (generacija 2016) v šolske klopi sedlo 190 prvošolcev (28 manj kot lani). Statistika napoveduje, da bo drugo leto generacija otrok – prvošolčkov večja (leta 2016 rojenih 189, leta 2017 rojenih 218).

V spomin na vstop v šolo je občinja podarila vsem prvošolčkom slikanico Blaževi zemljevidi, ki je bila izdana ob obeležitvi 200–letnice rojstva in 150–letnice smrti rojaka geografa in kartografa Blaža Kocena. Prav tako so prejeli rutico in kresničko za večjo vidljivost v prometu. V prvih šolskih dneh bodo za varnost otrok v prometu skrbijo policisti, predstavniki OZRK Šentjur, predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šentjur, dijaki Šolskega centra Šentjur in člani društva Kluba starodobnikov »Večno mladi« Šentjur, ki se jim zahvaljujemo za vsakoletni trud, da pričetek šole mineva čim bolj varno. Letos imamo organizirane šolske prevoz za predvidoma 860 otrok po šolskih okoliših.

Vrtec Šentjur šolsko leto pričenja z 11 enotami in 44 oddelki. Obiskovalo jih bo skupno 777 otrok, od tega 171 novincev. S 1. septembrom tako ostaja skupno 22 prostih mest. Nekaj otrok bo starostni pogoj za vpis izpolnilo šele v septembru, zato se bo število vpisanih še spreminjalo. S 25. septembrom je tako predvideno, da bo enote Vrtca Šentjur obiskovalo 785 otrok, od tega 178 novincev.

Investicije na področju šolske infrastrukture

Na področju šolstva je bila v letošnjem letu:

  • zaključena rekonstrukcija objekta OŠ Slivnica pri Celju, katera je bila v celoti energetsko sanirana v letu 2018,
  • kompletno so urejeni hodniki v starem delu OŠ Franja Malgaja Šentjur (ometi, elektrika in zamenjava osvetlitve, telekomunikacije, radiatorji, nova dva pitnika, obnovili staro notranjo ograjo in garderobno opremo), urejena učilnica na prostem pri OŠ Franja Malgaja Šentjur,
  • zamenjana strešna kritina na POŠ in enoti vrtca Loka pri Žusmu,
  • na objektu OŠ Planina pri Sevnici bo obnovljen del ravne strehe, pri objektu POŠ Prevorje je saniran usad na parkirišču in urejeno parkirišče,
  • obnovljeno košarkarsko igrišče pri OŠ Blaža Kocena Ponikva,
  • v izdelavi je projektna dokumentacija za novogradnjo objekta POŠ Kalobje s telovadnico in enoto vrtca Kalobje,
  • izvedena je uspešna prijava na javni razpis Ministrstva za infrastrukturo in prostor za energetsko sanacijo objekta OŠ Hruševec Šentjur.

 Prav tako so na novo urejeni prostori v prvem nadstropju objekta Ipavčeva 17 v Zgornjem trgu za potrebe Glasbene šole Šentjur. Do konca leta bo rekonstruirana atletska steza v Športnem parku v Šentjurju.  Poleg tega se na vseh šolah izvajajo redna vzdrževalna dela ter nakupi učnih pripomočkov in opreme. (vir: Občina Šentjur)

Poslanica župana 2022

Sorodne novice

V šolske klopi prvič sedlo 187 otrok generacije 2017

Jure Godler

Po plašču, zdaj še nova notranjost slivniške šole

ViP

Kaj je upočasnilo notranjo prenovo slivniške šole?

ViP

Izjava za javnost: Država zagotovila sredstva za POŠ Kalobje

Jure Godler

Kar 1.859 osnovnošolcev danes znova v šolske klopi

Jure Godler

Prvi šolski dan, a drugačen kot smo ga bili navajeni

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več