33.8 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Prvomajska Ramna

Gorica pri Slivnici, 30. 4. 2014 – Tradicionalno že peto kresovanje ob Slivniškem jezeru je privabilo lepo število obiskovalcev. Ker je letos pozimi bila velika naravna katastrofa, žledolom, je bilo pri čiščenju gozdov veliko odpadnega drevja, ravno pravšnjega za kres. Na Ramni je bil sicer kres manjši, a ravno dovolj velik za pravo vzdušje. Za odlično glasbeno popestritev je poskrbel domači narodno-zabavni ansambel Vžig. Na kresnem večeru se je zbralo preko 300 obiskovalcev, ki so se zabavali do jutranjih ur.

Živel 1. maj s pohodniki

Za 1. maj, praznik dela, se je na Slivniškem jezeru v zgodnjem jutru nadaljevalo s pripravo bograča. Ponovno so zaigrali člani ansambla Vžig in razživeli delavski praznik. Za otroško animacijo sta poskrbeli animatorki Nuša Verdev in Anja Andrenšek, ki sta otroke zaposlili z raznimi otroškimi igrami. Člani Društva nordijske hoje so se odpravili na pohod okoli Slivniškega jezera. Ti so se v lepem sončnem jutru ob 9.00 uri zbrali na Ramni plaži. Zbralo se je 60 pohodnikov, ljubiteljev nordijske hoje. Po jutranji kavici so se odpravili na pot. Pot jih je vodila po gozdu, travniku do brane. Mimo stare ribniške koče so razočarano ogledovali propadli objekt, ki je bil nekoč množično obiskovan.

Po novi kolesarski poti so nadaljevali pohod ob jezeru, ki ni bila naporna. Celotna dolžina poti je bila dolga 11 km, čas pohoda pa je trajal dobri dve uri. Po vrnitvi na ”Ramno” so se osvežili z jabolki, ki jim jih je podarila Meja d. o. o. Šentjur. Za topli obrok je bil pripravljen bograč, ki se je kuhal v 150-litrskem litoželeznem kotlu, prav tako starem okoli 150 let. Sledila je še skupinska fotografija vseh pohodnikov. Predsednik društva nordijcev Zoran Leskovšek je podelil najmlajšim pohodnikom čokolade, starejšim pa stekleničke z domačo medico. Vsi pohodniki so bili zelo zadovoljni in so sklenili, da to ostane tradicionalen pohod za praznik prvega maja. (V. A.)

 

Sorodne novice

Ramna jazz na plažo zvabila množico poslušalcev

Jure Godler

45. pohod po krajevni skupnosti Ponikva

Tjaša Ferlež

Prvomajska Resevna v duhu obnove planinskega doma

Jure Godler

Budili občane – tokrat spet v živo in v polni postavi

Jure Godler

Po korona pavzi, ponovno na pohod

Tjaša Ferlež

Ob Kocenovi soboti po »Poti treh ponkovških mož«

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več