3.8 C
Šentjur pri Celju
18/04/2024
sentjur.net

Razglasili najboljše športnike prejšnjega leta

Šentjur, 19. 2. 2024 – Športnik leta je tradicionalna prireditev, ki jo v poklon številnim šentjurskim športnikom organizira Občina Šentjur. S športom pridobimo številne vrednote, delovne navade in socialne veščine, kot so disciplina, vztrajnost, empatija, spoštovanje, ustrezno prenašanje poraza. Šport gradi pozitivno samopodobo, uči spoštovanja sebe in drugih, pomaga pri socializaciji in blaži stres,” je uvodoma povedala moderatorka dogodka Polonca Jazbinšek. Vse našteto pa pritiče našim športnikom in športnicam. Glasbeni uvod v prireditev pa so pripravili člani Pihalnega orkestra Šentjur. Tudi za pihalci je lansko leto eno najbolj uspešnih saj nastopili tekmovanju godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla v Ormožu med nastopajočimi sestavi pod dirigentskim vodstvom Jurija Hladnika s 96 prejetimi točkami prejel zlato plaketo s pohvalo. 

Kot osrednji gost na prireditvi je zbrane nagovoril mag. Primož Feguš, predsednik Atletske zveze Slovenije. Čestital je vsem šentjurskim športnikom ter nagrajencem in izpostavil, da je predanost in trdo delo navdihujoča in predstavljata pravi zgled za prihodnje generacije. Zahvalil se je tudi Občini Šentjur, ki šport podpira. V hvalospevu občinskih posodobitev športnih objektov, ki bodo še povečale možnosti udejstovanja s športom ter med drugim izpostavil tudi rekonstrukcijo atletske steze v Športnem parku Šentjur. “Šport ima poseben pomen v našem življenju. Poleg fizičnega zravja prinaša tudi vrednote kot so timsko delo, vztrajnost in spoštovanje do nasprotnika,” je povedal Feguš.

Perspektivni športniki

Že ponavadi je kategorija perspektivni športniki tista, kjer je mladih tekmovalcev z odličnimi rezultati v športu vedno največ. Priznanja za perspektivne športnike so prejeli atlet AK Asfalt Kovač Šentjur Val Filej, Neža Hladnik iz Judo kluba »Z dežele« Sankáku Celje, ter plesalki Plesnega društvaTBA Eva Drobne in Lija Kolar, Otroška formacija modern – Bad inner voices (Lija Kolar, Lara Antolič, Eva Drobne, Enja Mladenovič, Hana Sadar, Izabela Stušek, Ella Jenič, Teja Đokič, Kaja Đokič, Pika Sukič, Alina Platovšek, Tajda Jaklevič, Zala Stante, Alja Vrečko, Zoja Leskovšek, Lija Ivančič in Tara Jug), Lil flex – mala otroška Hip hop skupina (Karin Sušec, Maša Kočevar, Ula Hartman, Pia Gostečnik, Sanja Belej, Hana Drobne in Eva Izirovski), Jacson – Jazz mala skupina otroci (Lija Kolar, Enja Mladenovič, Eva Drobne, Lara Antolič, Tara Jug, Izabela Stušek in Alina Platovšek). Priznanja za perspektivni športnici sta prejeli tudi plesalki PC TBA Karin Sušec in Maša Kočevar, ter Tara Jug in Enja Mladenović. Prav tako so priznanje prejeli tudi plesalki Lija Kolar in Lara Antolič, Urh Sevnik iz Teniškega kluba Šentjur, ter teakwondoisti Nuša Fon, Aleks Lazić, Jaka Pirc in Patrik Peperko vsi iz Taekwondo kluba Ahac. Priznanja sta podeljevala Primož Feguš in župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci, v sledeči kategoriji pa se jima je pridružil tudi predsednik Športne zveze Šentjur Branko Vizjak.

Naj športniki

Pred razglasitvijo naj športnikov se je moderatorka pogovarjala tudi z Boštjanom Pavčkom predsednikom Plesnega društva TBA, ki je na letošnji prireditvi nominiralo številne uspešne plesalke. Pavček je tudi predsednik sekcije za rokenrol pri Plesni zvezi Slovenije, plesni trener, koreograf (tudi za televizijske oddaje) in plesalec, ki je v rock’n’rollu in jazzu na Fakulteti za šport diplomiral kot plesni trener. Pogovarjala sta se o tem, kako usklajuje ples in vse povezano z njim ter zasebno življenje, če zna plesati tudi valček in polko ter o izzivih življenja. 

Naslov športnika invalida leta 2023 je pripradel atletu Henriku Planku. Podelili so priznanja tudi najuspešnejšim ekipam – na tretje mesto se je uvrstila ekipa Košarkarskega kluba Šentjur, za katero so v letu 2023 tekmovali Jabari Craig, Ivan Držić, Tavian Dunn-Martin, Stefan Glogovac, Jan Kellner, Marcel Kroflič, Tilen Mulej, Miha Naprudnik, Rok Nemanič, Lan Penca, Marko Rikalo, Nik Štancar, Tim Tomažič, Nejc Zajko, in Nejc Zupan. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa U18 v krosu Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur, za katero sta tekla Filip in Jakob Cmok. Najuspešnejša ekipa v lanskem letu pa je postala Mladinska skupina Modern – Everyone is a monster, Plesnega društva TBA. Za ekipo so plesale Dominike Ivani, Lina Golihleb, Živa Ćurčić, Uma Marija Kainz, Alisa Platovšek, Pia Peperko in Ema Skaza.

V kategoriji športnica leta 2023 je tretje mesto zasedla taekwondoistka Veronika Planko iz Taekwondo kluba Ahac, drugo mesto je osvojila plesalka PD TBA Lina Golihleb, naj športnica pa je postala Urška Ogrizek, tekačica Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur. V kategoriji športnik leta so prispeli le dve vlogi. Drugo mesto je zasedel Filip Cmok iz AK Asfalt Kovač Šentjur, zmagovalec pa je postal Nik Obrez iz Taekwondo kluba Ahac. Po podelitvi priznanj so se nagrajenci in spremljevalci podružili tudi v avli Ipavčevega kulturnega centra Šentjur in tako zaključili športni večer. (Jure Godler)

Sorodne novice

“Da bi bilo zaradi tega, kar počnem, vsaj še komu lažje in boljše.”

Jure Godler

Atletinja Šentjurja šesta na Balkanskem prvenstvu

Jure Godler

Tri medalje, osebni rekordi in odhod na Balkansko prvenstvo

Jure Godler

Urška Ogrizek na mitingu izboljšala klubski rekord

Jure Godler

Večer na Glinci: Kaj počno sokrajani?

Jure Godler

Ipavčeva plaketa v roke planincu Miru Rožeju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več