17.2 C
Šentjur
23/10/2019
sentjur.net

Razstavili »naj škljoce« Šentjurskega poletja

Šentjur, 27. september 2018 – Prah letošnjega rekordnega Šentjurskega poletja se po slabem mesecu še ni polegel. Razstave, predavanja, športni dogodki, delavnice ter koncerti, ki so bili tudi letos v naskoku, svojevrstnega doživetja ne predstavljajo samo poslušalcem. Sproščen poletni utrip, emocije, ritmi in plodna natura so v navdih predvsem fotografom. Letošnja novost – spletni natečaj “Naj škljoc Šentjurskega poletja” – je ustvarjen predvsem za združitev najboljših foto utrinkov poletnih dogodkov.

Z nekaj več kot petdesetimi deli se je na natečaj odzvalo 14 fotografov, 26 najboljših »škljocev« po izboru fotografa Jureta Kravanje pa so minuli četrtek razstavili v Galeriji Zgornji trg. Moderatorka in soorganizatorka dogodka Anita Koleša je v pozdravu obiskovalcem, fotografom in fotografirancem izpostavila pomen fotografije kot enega najbolj demokratičnih medijev, v navezavi na Šentjursko poletje pa je pokazala tudi čisto prvo zloženko dogodkov, ki za razliko od letošnje ni vsebovala niti ene fotografije. Z nekaj zimzelenimi melodijami je poletni pridih v hladu jesenskega večera pridodal Bum kolektiv.

Glasovanje prvega »Naj škljoca« je bilo letos v absolutnih rokah »facebookarjev«, ti so največ všečkov namenili Šentjurčanu Gašperju Gobcu za fotografijo plesalcev na RamnaJazz festivalu, ostalim sodelujočim pa sta se Koleševa in predsednica ZKD Šentjur Marija Rataj zahvalili s cvetovi.Razstavljena dela je v času občinskega praznika moč videti tudi na ograji Športnega parka Šentjur. (ViP)

Sorodne novice

Dvajset let v skladu s kulturo

Jure Godler

Musica academica tudi tokrat z operno zgodbo

Jure Godler

Obudili Možička in Princeso Vrtoglavko

ViP

Z rockerskim presežkom – konec poletja

Jure Godler

Pesmi iz škatlice vžigalic

Tjaša Ferlež

Znova bosi ob ritmih bossa nove

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več