-0.1 C
Šentjur pri Celju
02/03/2021
sentjur.net

Razstavili »naj škljoce« Šentjurskega poletja

Šentjur, 27. september 2018 – Prah letošnjega rekordnega Šentjurskega poletja se po slabem mesecu še ni polegel. Razstave, predavanja, športni dogodki, delavnice ter koncerti, ki so bili tudi letos v naskoku, svojevrstnega doživetja ne predstavljajo samo poslušalcem. Sproščen poletni utrip, emocije, ritmi in plodna natura so v navdih predvsem fotografom. Letošnja novost – spletni natečaj “Naj škljoc Šentjurskega poletja” – je ustvarjen predvsem za združitev najboljših foto utrinkov poletnih dogodkov.

Z nekaj več kot petdesetimi deli se je na natečaj odzvalo 14 fotografov, 26 najboljših »škljocev« po izboru fotografa Jureta Kravanje pa so minuli četrtek razstavili v Galeriji Zgornji trg. Moderatorka in soorganizatorka dogodka Anita Koleša je v pozdravu obiskovalcem, fotografom in fotografirancem izpostavila pomen fotografije kot enega najbolj demokratičnih medijev, v navezavi na Šentjursko poletje pa je pokazala tudi čisto prvo zloženko dogodkov, ki za razliko od letošnje ni vsebovala niti ene fotografije. Z nekaj zimzelenimi melodijami je poletni pridih v hladu jesenskega večera pridodal Bum kolektiv.

Glasovanje prvega »Naj škljoca« je bilo letos v absolutnih rokah »facebookarjev«, ti so največ všečkov namenili Šentjurčanu Gašperju Gobcu za fotografijo plesalcev na RamnaJazz festivalu, ostalim sodelujočim pa sta se Koleševa in predsednica ZKD Šentjur Marija Rataj zahvalili s cvetovi.Razstavljena dela je v času občinskega praznika moč videti tudi na ograji Športnega parka Šentjur. (ViP)

Sorodne novice

S Pop artom Josip približali umetnika mladim

Jure Godler

Jezerniki ustvarili križišče štirih edinstvenih poti

Jure Godler

Na vrata trka koronsko Šentjursko poletje

ViP

S cerkvenega obzidja prekinili kulturni post

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

#koronaintervju št. 6: Anita Koleša, vodja JSKD OI Šentjur

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več