18.9 C
Šentjur pri Celju
05/07/2022
sentjur.net

Rekordni Jurjev pohod. V igrah zmaga Mestni skupnosti Šentjur

Šentjur, 21. 4. 2018 – Vrhunec Šentrjurjevega je ravno v soboto, ko se v Zgornjem trgu dogajajo številne prireditve. Ob devetih zjutraj so se učenci OŠ Franja Malgaja Šentjur s starši, katerim so se po nekaj letih pavziranja pridružili še vrstniki iz OŠ Hruševec Šentjur, podali na 12 kilometrov dolg Jurjev pohod. Udeležba zaradi obveznega pohoda – šole namreč s to, dela obvezno soboto nadomeščajo en popraznični dan. Pošteno razvlečena kolona pohodnikov pa je pohod zaključila na kisli župi v Zgornjem trgu.

Eden izmed najmanj obiskanih dogodkov so Šentjurjeve igre. Žal se te niso nikoli toliko prijele, da bi privabile večje število obiskovalcev, pa tudi tekmovalnih ekip je iz leta v leto manj. Čeprav so daleč od tega, da ne bi bile zanimive. Roko na srce – sobotno Šentjurjevo v Zgornjem trgu rešuje predvsem Jurjev pohod. Organizator letošnjih iger je bilo Društvo podeželske mladine Šentjur, ki je za tri prijavljene ekipe krajevnih skupnosti pripravilo nabor odličnih družabnih iger. Žal so se prijavile le tri ekipe – ekipa MS Šentjur, ekipa KS Šentjur Rifnik in KS Vrbno Podgrad. Organizatorji so jim pripravili štiri igre, začeli pa so s postavljanjem mlaja, ki je že tradicionalna uvodna igra. Po napetih bojih in skrbnem seštevanju točk je po štirih igrah na koncu slavila ekipa Mestne skupnosti Šentjur, pod vodstvom Zdenka Hrovata in Matjaža Kovačiča. Slednja sta tudi iz rok predsednika MS Šentjur Jureta Raztočnika prejela prehodni pokal. (Jure Godler, foto: Jure Godler, Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Na akademiji mesta podelili priznanja in se nasmejali mladima očetoma

Jure Godler

Za praznično obdaritev izberite Šentjurske dobrote

Jure Godler

Svečana akademija Mestne skupnosti Šentjur prvič virtualno

Jure Godler

Vabimo: Začenja se dogajanje ob mestnem ognjišču

Jure Godler

Komentiramo: DRP kot novoletna zaobljuba

Jure Godler

Izenačeni boji na šahovskem turnirju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več