6 C
Šentjur pri Celju
19/10/2021
sentjur.net

Resevna oskrbnikom in planincem prijaznejša

Resevna, 20. 9. 2015 – Resevna. Šentjurski očak, ki je iz leta v leto bolj oblegan. Pohodništvo na našem območju pridobiva na popularnosti, ker je zdravo, poceni in preprosto in. Vedno večje število obiskovalcev planinskega doma na Resevni je že pred časom upraviteljem Planinskem društvu Šentjur dalo misliti, da bo po mnogih letih počasi napočil čas za prenovo in modernizacijo. Letos pa so šentjurski planinci dobili tudi nov logotip. Oblikoval ga je domačin Peter Arlič. Je v barvah šentjurskega grba, predstavlja pa visokogorje z vodilnima hriboma Rifnikom in Resevno. Upodobljene so barve resja, narave in naše občine.

Planinski dom na Resevni stoji že od leta 1951. Tam so ga postavili v počastitev spomina padlih borcev NOB I. celjske čete in Kozjanskega odreda. Dom so skozi leta sicer posodabljali, a moderni časi so vedno znova zahtevali vedno večje posege. Letošnjega avgusta so se člani PD Šentjur v sodelovanju z najemnico Iveto Perc in mnogimi prostovoljci ter sponzorji in donatorji lotili temeljite prenove.

Predsednik Planinskega društva Šentjur Miro Rožej se je za obisk zahvalil vsem zbranim. Seveda ni pozabili niti vseh zaslužnih, ki so pripomogli k novi pridobitvi in temu, da bo dom odslej naprej še prijaznejši. »V letošnjem letu je bila načrtovana popolna prenova kuhinje, ki je bila že močno dotrajana. Z letošnjim avgustom se je to začelo. Očitno je, da se nova kuhinja ne bo ujemala z dotrajano planinsko sobo, ki je kar klicala po osvežitvi. Tako smo se lotili prenove tudi te. Ko smo imeli že pridne delavce, ki so nas še dodatno spodbudili, da obnovimo še predprostor in stopnice,« je povedal Rožej. Ko so pred nekaj leti v mestu drvarnice uredili sodobno kotlovnico, se je pojavila potreba po prostoru za skladiščenje drv. Prav tako so ugotovili, da bi bilo dobro imeti letni šank. Vse so združili v večnamenski objekt, ki stoji ob domu. Poimenovali so ga »Resevnčanka«, z današnjim dnem pa so ga svečano predali v uporabo. »V planinskem društvu se zavedamo, da nam je dom zaupan samo v upravljanje, namenjen pa je vsem ljudem, ki imajo radi hribe, naravo, mir in čist zrak. Zato naj planinski dom ostane tudi vaš dom,« je zaključil.

Otvoritve se je udeležil tudi predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik. V svojem nagovoru zbranim je poudaril: »To priliko bi želel izkoristiti zato, da PD Šentjur čestitam za ta velik vložek v vašo planinsko kočo, ki je lahko zgled. Čestitke in zahvala vsem prostovoljcem in sponzorjem. Seveda želim, tako planinskem društvu kot najemnikom, in seveda vam planincem, še obilo prijetnih trenutkov ob obiskovanju Resevne in tega planinskega doma

Ob tej priložnosti pa v pohodniški opravi na Resevni ni manjkal niti župan mag. Marko Diaci. Vse ljubitelje Resevne je pozdravil v imenu občine in v njegovem osebnem imenu. »Osebno sem, lahko rečem, precej reden gost doma. Če ne drugače, za prvega maja. Članom planinskega društva bi čestital za delo, pogum in novo pridobitev, ki je še dodaten kamenček v mozaiku turistične ponudbe v občini Šentjur,« je izpostavil.

Predsednik društva in Branko Petauer sta najemnici Iveti Perc, ki je zadnja tri leta najemnica doma, v zahvalo za dosedanje sodelovanje in vzpodbudo za prihodnje, podarila nov predpasnik.

Med programom so za kulturne točke poskrbeli Prijatelji Resevne pod vodstvom Petra Krča, prisluhnili pa smo tudi angelskem glasu Martine Zapušek. Po svečanem in seveda uradnem delu je bil čas za zabavo. Na Resevno so prišli fantje iz ansambla 5ka, ki so zbrane s svojimi melodijami na plesišče zvabljali do poznega popoldneva. (Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Planinsko društvo Šentjur praznovalo 70. obletnico

Jure Godler

Na Resevni gasilci obvladali zahteven požar

Jure Godler

“V spravi skušajo uravnotežiti nekaj, česar se uravnotežiti ne da.”

Jure Godler

#koronaintervju št. 8: Iveta Perc, oskrbnica Planinskega doma na Resevni

ViP

Prejeli smo: Pohod po obronkih naše občine

Jure Godler

Strela zanetila požar na Planinskem domu Resevna

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več