16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Resevno zavzeli peš, v teku in na kolesu

Šentjur, 8. 4. 2018 – Športna zveza Šentjur je že tretjič zapored organizirala prireditev Resevna 2018. Kljub temu, da se je v istem času pri nas odvijalo kar nekaj zanimivih prireditev – gasilska vaja Železnica 2018 in druge, se je vzpona na Resevno udeležilo več kot 100 ljudi. Večji del od teh so bili pohodniki, ki so se organizirano in kot prvi podali na vrh našega očaka. Pohod je upravičil sloves družinskega pohoda, saj je med njimi bilo kar nekaj družin z otroki. Za slednje so na Resevni organizirali tudi ustvarjalne delavnice pod vodstvom Manje Koren Koderle. Seveda pa niso pozabili tudi na odrasle, saj sta za dobro vzdušje poskrbela DJ Kuky in šmarski stand up komik Aleš Novak.

“Med pohodniki smo izbrali najmlajšo udeleženko, 5-letno Ekatarino, najstarejši član je bil 71-letni Miro, najštevilčnejša družina pa Dreščak – Dolinarjevi s šestimi člani,” nam je zaupal predsednik Športne zveze Šentjur Klemen Zdolšek. Za pohodom pa so izpred OŠ Hruševec Šentjur štartali tudi tekači. Teh je bilo letos nekaj manj kot lansko leto – enajst. Absolutni zmagovalec je postal Gregor Podlogar, ki je zmagal že lani, svoj čas pa popravil za skoraj minuto. Na Resevno je pretekel v 23 minutah in 56 sekundah.

Za skupino tekačev pa so krenili na vrh še tisti najhitrejši na kolesih. Absolutni zmagovalec je tako postal Rajko Zvonar s časom 21 minut in 55 sekund. Med ženskami je bila najhitrejša Sara Frece, ki je prikolesarila do stolpa v 29 minutah. Tekačem in kolesarjem smo podelili medalje v treh kategorijah, najhitrejši pa so se vpisali tudi na prehodne pokale, ki so na ogled v Planinskem domu na Resevni. Športni dan je minil v sproščenem vzdušju, organizatorjem pa je bilo naklonjeno tudi čudovito pomladno vreme. (Jure Godler, foto: Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Prejeli smo: Prvi maj na Slivniškem jezeru v mehurčku

Jure Godler

Na Resevni gasilci obvladali zahteven požar

Jure Godler

“V spravi skušajo uravnotežiti nekaj, česar se uravnotežiti ne da.”

Jure Godler

“Slomškovi častilci” z lučkami na pohod

Tjaša Ferlež

Folklorniki iz Šentjurja na pohod

Tjaša Ferlež

PGD Ponikva: S Ponikve peš na Kebelj

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več