17.6 C
Šentjur pri Celju
29/09/2020
sentjur.net

Rožnato vesolje v mehurčkih

Šentjur, 20. 6. 2019 – V Knjižnici Šentjur so slikarji, ki delujejo v okviru študijskega krožka na Ljudski univerzi Šentjur pripravili razstavo svojih del. Uvodoma je zbrane pozdravila direktorica knjižnice Tatjana Oset, ki jim je čestitala k velikemu napredku pri ustvarjanju. Likovnice rišejo pod mentorstvom Kvirine M. Zupanc že tretje leto, jedro študijskega krožka pa ostaja bolj kot manj nespremenjeno – z manjšim variabilnim delom, kot je v nagovoru povedala Zupančeva. Želja skupine je bila slikati vodne kapljice, kar pa zna biti zelo nehvaležno slikanje, “ki navadno ne izpade tako, kot si želi slikar,” zato so se raje lotili slikanja vodnih odsevov na večjem formatu, nakar so se porodili mehurčki. Mehurčkom pa so dodali še planete in rodilo se je Rožnato vesolje, kakor so poimenovali razstavo.

Tudi mehurčki so bili zelo trd oreh, ki je umetnicam povzročil kar nekaj sivih las. “Kar je nastalo na koncu, je vredno raztave v knjižnici in objave v literarnem zborniku,” jih je pohvalila mentorica krožka.”Na težave in tegobe pa glejmo kot na milne mehurčke, ker prav nič ne traja dolgo, vse se razpoči ali za pok poskrbimo sami ali čas,” je še zaključila v nagovoru. Za rastavo Rožnato vesolje so svoja dela prispevale Kristina Koprivc, Nada Slana, Marjeta Straže, Albina Verhovšek, Silva Polajžer, Slavica Robič in Zlatka Šolinc. Zbranim študentkam likovnega krožka, pa je čestitala tudi vodja LUŠ Alenka Testaniere. Pripravile so kar 27 likovnih del, ki so jih razstavili po hodnikih šentjurske knjižnice. Za glasbeno popestritev otvoritve razstave je poskrbel Jure Godler s kitaro in avtorskimi skladbami. Slike pa bodo objavljene tudi v zborniku Literarnega društva Šentjur, ki bo izšel konec leta.

(Jure Godler, foto: LUŠ)

Sorodne novice

Klepetulje in umetnica združili moči na razstavi Klepetulje

Jure Godler

Zahvala tečajnikov Univerze za tretje življenjsko obdobje na LUŠ

Jure Godler

Jezerniki ustvarili križišče štirih edinstvenih poti

Jure Godler

LUŠ s čebelarji pripravila zaključek šolskega leta

Jure Godler

Kultura je v zraku na vrtu Centra kulture Gustav

Jure Godler

#koronaintervju št. 4: Kvirina Martina Zupanc, slikarka in pravnica

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več