18 C
Šentjur pri Celju
13/06/2021
sentjur.net

Rožnato vesolje v mehurčkih

Šentjur, 20. 6. 2019 – V Knjižnici Šentjur so slikarji, ki delujejo v okviru študijskega krožka na Ljudski univerzi Šentjur pripravili razstavo svojih del. Uvodoma je zbrane pozdravila direktorica knjižnice Tatjana Oset, ki jim je čestitala k velikemu napredku pri ustvarjanju. Likovnice rišejo pod mentorstvom Kvirine M. Zupanc že tretje leto, jedro študijskega krožka pa ostaja bolj kot manj nespremenjeno – z manjšim variabilnim delom, kot je v nagovoru povedala Zupančeva. Želja skupine je bila slikati vodne kapljice, kar pa zna biti zelo nehvaležno slikanje, “ki navadno ne izpade tako, kot si želi slikar,” zato so se raje lotili slikanja vodnih odsevov na večjem formatu, nakar so se porodili mehurčki. Mehurčkom pa so dodali še planete in rodilo se je Rožnato vesolje, kakor so poimenovali razstavo.

Tudi mehurčki so bili zelo trd oreh, ki je umetnicam povzročil kar nekaj sivih las. “Kar je nastalo na koncu, je vredno raztave v knjižnici in objave v literarnem zborniku,” jih je pohvalila mentorica krožka.”Na težave in tegobe pa glejmo kot na milne mehurčke, ker prav nič ne traja dolgo, vse se razpoči ali za pok poskrbimo sami ali čas,” je še zaključila v nagovoru. Za rastavo Rožnato vesolje so svoja dela prispevale Kristina Koprivc, Nada Slana, Marjeta Straže, Albina Verhovšek, Silva Polajžer, Slavica Robič in Zlatka Šolinc. Zbranim študentkam likovnega krožka, pa je čestitala tudi vodja LUŠ Alenka Testaniere. Pripravile so kar 27 likovnih del, ki so jih razstavili po hodnikih šentjurske knjižnice. Za glasbeno popestritev otvoritve razstave je poskrbel Jure Godler s kitaro in avtorskimi skladbami. Slike pa bodo objavljene tudi v zborniku Literarnega društva Šentjur, ki bo izšel konec leta.

(Jure Godler, foto: LUŠ)

Sorodne novice

Ipavci se vračajo v Šentjur, se vračajo domov

Jure Godler

Odprli filatelistično razstavo v čast Blažu Kocenu

Tjaša Ferlež

Potujoča fotografska razstava dobrih zgodb pri nas

Jure Godler

Božična pešpot vabi sprehajalce vse do severnega pola

Jure Godler

Povezani v vseživljenjskem učenju tudi na daljavo

Jure Godler

Izmerite matematične in bralne spretnosti na LUŠ

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več