30.9 C
Šentjur pri Celju
08/08/2020
sentjur.net

S pomočjo močne vere premaguje izgubo moža 

Šentvid pri Planini, 3. 4. 2019 – Na povabilo dveh Župnijskih zakonskih skupin Šentvid pri Planini, ki delujeta v okviru Družina in Življenje, so v tamkajšnjem kulturnem domu gostili Matejo Količ iz Brežic. Količeva je obiskovalcem delila svojo bolečo življenjsko zgodbo, zaznamovano z izgubo moža in očeta šestih otrok ter s premagovanjem praznine in bremen s pomočjo globoke vere. 

 

Zakonski skupini Šentvid pri Planini vodita zakonca Mojca in Robi Nuč in sta bila glavna akterja za tovrstni dogodek v domačem kraju, ki je poleg pričevanja Količeve imel solidarno noto za prizadeto družino. Nučeva je v uvodu prisotne najprej pozdravila in se zahvalila gostji, da si je kljub obilici dela in družinskim obveznostim vzela čas za delitev svoje boleče izkušnje ob nenadni izgubi moža Štefka, s katerim je duhovno bogato in z vero prepleteno pot prehodila dvajset let.  Lani je preminil v letalski nesreči, ona pa je ostala sama s šestimi otroki, danes starimi od 7 do 19 let.  

 

Štefko: “Naš cilj so nebesa” 

V nadaljevanju se odstira najtežji trenutek, ki ga prinaša spoznanje, da je njen mož Štefko strmoglavil z letalom.  Nato slovo z nepregledno množico, katere je med drugim ganilo pismo zahvale, ki ga je žena Mateja prebrala sama. Nebesa so se dotaknila tla in čustva preplavila globino mnogih src. Težo teh besed zahvale, bolečine, vere in polno ljubezni so lahko slišali tudi obiskovalci tega večera.  

Količeva se je morala takoj spopasti s praznino in nevednostmi ob upravljanju in vodenju podjetja, katerega je vodil mož za vzdrževanje svoje družine. Kljub temu, da bolečine ni moč zatreti, se opira na božjo pomoč, ki jih pošilja širok krog dobrih ljudi od blizu in daleč. Mnogokrat ravno takrat, ko jih najbolj potrebuje. Verjame v božje dotike, ki ji dajejo moč iz dneva v dan. Hvaležna je za vso to uslišanost. Verjame, da je njen mož Štefko še vedno ob njej in jo z božjo pomočjo ohrabruje.  Od tam nekje zgoraj, saj je tudi sam ljubil višave … 

 

Pohvala za prostovoljno delo 

Vsi darovani prostovoljni prispevki so bili izročeni prizadeti družini Količ, za kar so bili neizmerno hvaležni. Težo čustev in pričevanj so dogodek s čutno pesmijo omilili s pesmimi v izvedbi članov obeh zakonskih skupin Šentvida pri Planini in njihovih otrok. Ker pa je Štefko ljubil višine, so se mu poklonili tudi z akrobatiko Filipping Arta, v izvedbi člana Tima ter mladim nadobudnim ljubiteljem akrobatike, sicer domačinom Matevžom Tovornikom, ki je zaradi poškodbe nadomestil Luka.  

Naj še na koncu dodamo, da sta Mojca in Robi Nuč na letošnji prireditvi naj prostovoljec/prostovoljka Občine Šentjur v kategoriji nad 31 let splošno prejela pohvalo za prostovoljno delo voditeljskega para kar dveh zakonskih skupin, ki delujejo v okviru društva Družina in Življenje.

 

(Majda Rezec, foto: arhiv Družina in Življenje)

Sorodne novice

Zakonska skupnost: Družinsko življenje z 12 otroki

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več