3.2 C
Šentjur
15/12/2019
sentjur.net

S sodelovanjem do uspeha

Gorica pri Slivnici, 11. 10. 2015 – Praznovanje praznika KS Slivnica pri Celju se vsako leto seli po njenih vaških skupnostih. Letošnje je bilo zaradi raznih uspešnih investicij načrtovano na igrišču na Slivnici, skupaj s sveto mašo v župnijski cerkvi sv. Magdalene in otvoritvijo nove ceste v zaselku. A ker je dopoldne postreglo s klavrnim, deževnim vremenom, so po maši nadaljevanje praznovanja preselili v kulturni dom v Gorici, ki se ga je udeležilo okoli 100 ljudi.

Navzoče je najprej pozdravil podžupan občine Šentjur Robert Polnar. O tem, kako je potekalo prvo leto novega sveta KS Slivnica pri Celju, in o društvih je med drugim tudi v poeziji povedal njen predsednik Janez Palčnik in dodal, da brez sodelovanja krajanov ne bi mogli priti do uspehov.

V imenu organizatorjev – vaške skupnosti Slivnica je spregovoril Zvonko Šentjurc, ki ga na Slivnici poznamo predvsem kot gonilno silo za večino projektov. Skozi program so obiskovalci lahko slišali Kresnice, učence OŠ Slivnica pri Celju z igrivimi recitacijami in Ivo Čede, ki je na citre zaigrala venček slovenskih ljudskih pesmi. Na platnu ob odru pa so bile s fotografijami predstavljene vse gradbene, kulturne in ostale aktivnosti skozi leto.

Posmrtno priznanje Alojzu Jevšniku

V zaključku uradnega dela je komisija za priznanja po nagovoru njenega načelnika Draga Kešeta priznanja podelila bivši učenki OŠ Slivnica pri Celju Katji Pungeršek (predlagatelj: OŠ Slivnica pri Celju), bivšemu predsedniku KS Slivnica pri Celju Vladimirju Artnaku (predlagatelj: KS Slivnica pri Celju), predsedniku vinogradniškega društva sv. Urban Martinu Cmoku, ml. (predlagatelj: Vinogradniško društvo sv. Urban), zakoncema Mariji in Jožetu Franc za hortikulturno dejavnost na Slivnici (predlagatelj: ŠED Slivnica), planinski vodnici in kulturnici Nini Gradič Planko (predlagatelj: PD Slivnica pri Celju), bivšemu svetniku KS Slivnica pri Celju Andreju Hostniku (predlagatelj: KUD Paridol), pisno pohvalo pa so ob 10-letnici podelili Balinarskemu klubu in DU Gorica pri Slivnici.

Podelili so tudi posmrtno priznanje pevcu, kulturniku in svetniku KS Lojzetu Jevšniku (predlagatelj: VS Paridol) za njegovo udejstvovanje na kulturnem in ostalem področju. V njegovem imenu je priznanje sprejela žena, kateri so priznanje izročili z zahvalo, da ga je družina vedno podpirala. Po koncu uradnega dela se je slavje nadaljevalo ob zvokih ansambla Vžig in brezplačnem golažu. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

V izdelavi nov Dolgoročni razvojni program Občine Šentjur

ViP

Kometiramo: Kdo ne mara šentjurske dobrotnice?

Jure Godler

Blagovčani v Lokarjah praznovali krajevni praznik

Danijel Berden

Novo vozilo dar gasilcem in celotnemu kraju

ViP

Triindvajsetič prehodili poti (domače) krajevne skupnosti

ViP

Cesta do »konca sveta« odprta

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več