-0.8 C
Šentjur pri Celju
27/02/2020
sentjur.net

S športom proti zasvojenosti

Šentjur, 22. september 2015 – Učenke in učenci Osnovne šole Hruševec Šentjur so se pod koordinatorstvom Claudie Rabuza, profesorice športne vzgoje, pridružili vseslovenskemu projektu Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti, ki ga organizira Športna unija Slovenije. Prizadevajo si širitev ljubezni do športa s poudarkom vključevanja tistih, ki so v športu manj dejavni. Pri projektu pa sodeluje vsako leto okoli 10.000 otrok. V šoli so se ovijale raznolike športne dejavnosti in ustvarjalne delavnice. Aktivnosti so se začele že zjutraj v razredih, nadaljevale pa zunaj na igriščih. Učenci do petega razreda so ob poslušanju glasbe risali avtoportrete, izdelovali voščilnice, škatle, vedra za zamaške in drugo. Šestošolci so se preizkusili v izdelovanju maskote, sedmošolci in devetošolci so se podali na orientacijski pohod, osmošolci pa so ustvarjali slogan in himno za Veter v laseh.

Nato so se vsi udeležili različnih dejavnsti na igriščih. Ogreli so se z zumbo, nato pa so se v skupinah pomerili v igrah z žogo in atletskih disciplinah. Izvedli pa so tudi plesno delavnico. Sočasno je potekala tudi promocija zdravja. Poudarek je bil na zdravi prehrani. Učenci so na to temo pripravili poučne plakate in sestavili še prehransko piramido. Izvajale so se tudi meritve srčnega utripa. Zaključili so s pripravo zdrave hrane. Učenci so pri vseh dejavnostih zelo uživali in se pri tem zabavali, saj so radi vsestransko aktivni. Dan so preživeli s svojimi prijatelji, spremljala pa jih je obilica dobre volje in pozitivne energije.“Vsi se zavedamo, da je šport še kako pomemben dejavnik pri ohranjanju zdravja. Izboljšuje  samopodobo in krepi samozavest. Spodbuja komunikacijo in deluje proti vsem oblikam zasvojenosti. Še naprej ostanimo povezani v gibanju,” sta zapisali Ana Majcen in Lara Sevnik iz 8. b.

 

Sorodne novice

Minister Pikalo sesul želje o financiranju nove telovadnice

Jure Godler

Prejeli smo: Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti

Jure Godler

TBA-jevce obiskal Božiček

Jure Godler

Izjemna generacija devetošolcev zakorakala v svet

Jure Godler

Prejeli smo: Plesalci iz Hruševca postali državni prvaki

Jure Godler

Športne igre letos s skromnejšo udeležbo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več