21.1 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

S starodobniki polepšali dan starostnikom

Šentjur, 27. 4. 2020 – Na dan upora proti okupatorju so se šentjurski lastniki starodobnikov, zbrani v Klubu starodobnikov “Večno mladi” Šentjur, odločili, da popestrijo dan šentjurskim starostnikom v Domu starejših Šentjur. Ti so mini panoramsko vožnjo starodobnih koles, motorjev in avtomobilov, lahko spremljali le iz varne razdalje, za šipami, na balkonih svojih sob in za varnostno ograjo. Okoli 15 voznikov starodobnih kolesarjev, nekaj motoristov in starodobnih avtomobilov, se je zapeljalo okoli doma starejših ter nagovorilo starostnike.

Tone Kukovič je stanovalce v imenu kluba pozdravil ter jim namignil, da so mogoče tudi oni kdaj v mladosti imeli takšno vozilo, le da je bilo novo. Namenil jim je še nekaj vzpodbudnih besed, da naj vztrajajo v izolaciji doma, saj bodo le tako varni pred za njih zelo nevarnim korona virusom. Zbrane lastnike starodobnikov je vodil Silvo Gobec, ki je poudaril, da se tudi sami držijo ukrepov, predpisanih za našo državo, nosijo maske in se držijo varnostne razdalje. “Naš namen je bil popestriti samotne dneve stanovalcev Doma starejših Šentjur, kar nam je danes tudi lepo uspelo,” je povedal Gobec. Po panoramski vožnji se je zaposlena v domu Sonja Božič vsem voznikom lepo zahvalila za lepo gesto ter jim zaželela srečno pot nazaj proti Muzeju Južne železnice, kjer je povorka tudi začela z vožnjo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Znova soncu pokazali čudovite starodobnike

Jure Godler

Ljubezen do starodobništva ne usahne

Jure Godler

Starine popeljali po Kozjanskem

ViP

Šentjurčani prejeli zahvalo za humanitarno pomoč

Jure Godler

Srečanje starodobnih kolesarjev zaokrožili z 10 km progo

Jure Godler

Pripravili so mini bolšjak stare avtomobilske in druge opreme

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več