22.6 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Starodobniki z vsakim letom v boljši formi

Šentjur, 27. 4. 2024 –  Na zadnjo soboto v mesecu aprilu, so že tradicionalno v klubu Večno mladi Šentjur na ogled ponudili svoje stare a dobro ohranjene jeklene konjičke, ki so po zaslugi svojih lastnikov kljub svojim častitljivim letom še vedno v odlični formi. Organizatorji so že šestnajsto leto zapored pripravili tovrstni dogodek, katerega se vsako leto udeleži lepo število vozil in obiskovalcev.

Sončna sobota je privabila številne generacije obiskovalcev in ljubiteljev starodobnih vozil, kar je še posebej v ponos organizatorjem. Vse obiskovalce je vljudno pozdravil in nagovoril tudi predsednik kluba Večno mladi Šentjur, Franc Ratej. »Veseli smo da nam vsako leto uspe privabiti tako veliko število ljubiteljev starodobništva sem v Šentjur da se navdušenje nad starodobništvom prenaša tudi na mlajše generacije.« je še dodal Ratej.

Zbrane na prireditvi so pozdravili tudi vodja policijske postaje Šentjur Uroš Malgaj, direktor šolskega centra Šentjur mag. Branko Šket in podžupanja Silva Koželj, ki je ob enem tudi čestitala organizatorjem za vsakoletno prireditev s katero se trudijo k ohranjanju dediščine na področju tehnične kulture. Poleg starodobnikov, pa so si obiskovalci lahko ogledali tudi vozila in opremo Policijske postaje Šentjur ter obiskali stojnico Šolskega centra Šentjur ter stojnico šole vožnje, ki prav tako spada pod okrilje Šolskega Centra Šentjur. Preden pa so se starodobniki podali na panoramsko vožnjo Žički kartuziji in nazaj, pa so organizatorji poskrbeli še za blagoslov, ki bi »večno mlade« spremljal na njihovih poteh. (Tjaša Ferlež, Foto: Domen Gutsmandl)

Sorodne novice

Bučn’ce prvič pod kostanji v Zgornjem trgu

Jure Godler

KUL bazar je bil kul

Jure Godler

Znova soncu pokazali čudovite starodobnike

Jure Godler

Ljubezen do starodobništva ne usahne

Jure Godler

Starine popeljali po Kozjanskem

ViP

Srečanje starodobnih kolesarjev zaokrožili z 10 km progo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več